Betonkelder prijzen en gegoten kelder

BETONKELDERS PRIJZEN OPVRAGEN

Een betonkelder kan een goede investering zijn in uw woning. Niet alleen heeft u meer beschikbare ruimte, u kunt hiermee het woongenot voor alle bewoners aanzienlijk mee vergroten. Daarnaast zijn betonkelders ook een goede investering voor later. De waarde van het huis zal aanzienlijk toenemen na de bouw van een technisch verantwoorde kelder. Betonkelders prijzen worden altijd bepaald op basis van maatwerk. Daarom moet u weten wat u wilt bereiken alvorens betonkelders prijzen op te vragen.

VOORDELEN VAN EEN BETONKELDER

Er zijn een aantal goede redenen om voor een betonkelder te kiezen, dit zijn de meeste gehoorde voordelen:

  • Vergroting van het vloeroppervlak in de woning zonder extra investering in land.
  • Nieuwe functionaliteit toevoegen aan een bestaande woning.
  • Vrijmaken van ruimte elders in de woning.
  • Waardeverhoging van het pand.

De betonkelders prijzen zullen doorgaans niet laag uitvallen, afhankelijk van de faciliteiten die aanwezig zijn zoals ventilatie en stromend water. Wel telt de kwaliteit van de nieuwe kelder mee in de waarde van de woning.

MOGELIJKE TOEPASSINGEN

Hoewel een betonkelder gebruikt kan worden als woonruimte is dit vaak niet de primaire functie, vooral door de afwezigheid van natuurlijk licht. Het is overigens wel mogelijk om een kelder te gebruiken als woonruimte mits daar in de ontwerpfase rekening mee wordt gehouden. Dit zijn de meest voorkomende toepassingen in de praktijk:

Fitness ruimte: De kelder kan zeer goed dienst doen als persoonlijke fitness ruimte, voor uzelf en het hele gezin. U zult kosten besparen op fitness abonnementen, u hoeft de deur niet meer uit voor een goede work-out.
Tip: Houd rekening met ventilatie en eventueel douche faciliteiten.

Sauna ruimte: Een sauna in de kelder biedt rust, warmte en welzijn. Het spreekt voor zich dat de ventilatie goed moet worden aangelegd, evenals elektriciteit en stromend water.
Tip: Combineer een fitness ruimte met een compacte sauna voor een complete wellness beleving.

Persoonlijke cinema: Richt uw eigen theater in met surround sound, mooie stoelen en uiteraard een projector of groot beeldscherm. In een betonkelder is er direct minder geluidsoverlast voor de omgeving, door de muren te isoleren kan dit verder worden teruggedrongen.
Tip: Maak er een complete entertainment ruimte van met bijvoorbeeld een spelcomputer en wees voorbereid op Virtual Reality ontwikkelingen.

Recreatie ruimte: Een gezellige bar, een comfortabele sofa en een pooltafel. De hele familie kan genieten van een prachtige recreatie ruimte onder het huis. Het kan een echte “mancave” worden of een kindvriendelijke ruimte, alles is mogelijk.
Tip: Maak gebruik van dynamisch licht met dimmers en kleuren die op afstand te bedienen zijn. Zo kan de sfeer direct worden aangepast.

UITGAVE OF INVESTERING?

Bij betonkelder prijzen moet u zeker tienduizenden euro’s rekenen, wellicht zelfs meer. Dat is een grote uitgave, het zal wel de waarde van uw woning flink verhogen. Het spreekt dan voor zich dat er aan alle technische eisen voor een betonkelder wordt voldaan. De kelder is een blijvende uitbreiding aan de woning en is daarmee waardevast. De woning kan zelfs meer waard worden op termijn. De betonkelders prijzen zijn momenteel dusdanig scherp dat het een goede investering kan zijn voor de toekomst. Vraag de leverancier om een berekening voor u te maken.