Gepolierde beton terras

Beton is een duurzaam materiaal, met name voor gebruik buitenshuis is beton een uitstekende keuze. Met gepolierde beton ziet uw terras er ook nog eens prachtig uit! U kunt een terras van polybeton laten aanleggen om uw leefruimte te vergroten, ter verlenging van uw oprit of als aansluiting op uw tuinpad. De mogelijkheden van gepolierde beton als terras zijn haast onbegrensd.

terras in gepolierde beton

Mogelijkheden voor polybeton als terras

Er zijn volop mogelijkheden voor uw gepolierde beton terras, hier zijn alvast enkele opties:

Gepolierde beton terras: Kleur

Van licht naar donker, u kunt gepolierde beton in een breed spectrum aan tinten laten leggen. Donkere kleuren zijn populair, zoals antraciet en diep zwart maar ook lichte tinten als grijs en wit.

Gepolierde beton terras: Glans

Die prachtige glans is een belangrijke reden om te kiezen voor gepolierde beton. Onze specialisten zullen uw terras prachtig glanzend maken met hoogwaardige was met een speciale afwerking om de glans voor lange tijd te behouden.

Gepolierde beton terras: Formaat

Wilt u zo min mogelijk voegen zien, heeft u een voorkeur voor grote of juist kleinere tegels? We kunnen uw terras betegelen zoals u dat wilt, in diverse maten.

Bekisting

U kunt uw terras laten bekisten met diverse hoogwaardige materialen zoals Galvanisé, Inox en Cortenstaal. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, u zult er de gebruiksduur ook mee verlengen.

Geschikt voor elk type woning

Het karakter van gepolierde beton verandert door de omgeving. Daardoor past polybeton zowel in een omgeving met klassieke uitstraling als in een moderne woning. Het beton is opmerkelijk zonder de balans van het geheel te overstemmen. Door de juiste keuze te maken voor kleur en afwerking complimenteert gepolierde beton het aanzicht van uw huis en tuin.

Waarom kiezen voor gepolierde beton?

U heeft nu een klein overzicht van de mogelijkheden, wat zijn eigenlijk de specifieke voordelen van polybeton? Voor de complete lijst aan voordelen kunt u contact opnemen met onze specialisten, hier volgt alvast een klein overzicht van de voordelen die polybeton te bieden heeft:

 • Kies uit een breed spectrum aan kleuren en tinten.
 • Gepolierde beton is beter bestand tegen weersomstandigheden dan regulier beton.
 • Polybeton heeft een hoge levensduur met minimaal onderhoud.
 • Er zet zich geen onkruid af op het beton.
 • Een gepolierde beton terras is vrijwel overal in de tuin te plaatsen.

Plaatsen van het terras

Voor we starten met de aanleg wordt vooraf een duidelijk plan van aanpak opgesteld. Het is van belang dat de ondergrond vlak wordt gemaakt. Wanneer er een bestaand terras wordt verwijderd wordt rekening gehouden met de juiste diepte van het nieuwe beton terras. U kiest zelf welke werkzaamheden u zelf wilt uitvoeren, we kunnen desgewenst voor u een volledige oplossing aanbieden tegen scherpe tarieven. Wilt u tijd, geld en moeite besparen? Laat uw terras en oprit gelijktijdig voorzien van gepolierde beton. Dat wordt alles tegelijk in orde gebracht tegen een scherper tarief. Zo bent u in één keer van de werkzaamheden verlost, en u spaart ook nog eens geld uit!

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en een compleet overzicht van alle mogelijkheden. We geven u graag advies over uw specifieke situatie en bieden elke keer opnieuw een oplossing op maat tegen de scherpste tarieven in de regio.

Gun het beton terras tijd om te rusten

U zult ongetwijfeld trots zijn op uw nieuwe terras! Toch is het verstandig om even te wachten met een feestje, na aanleg van het gepolierde beton terras wordt er een speciale laag aangebracht die volledig moet uitharden. De reden voor deze laag is het uithardingsproces te vertragen. Dit voorkomt krimpen, scheuren en uitdrogen van het beton. Gun deze laag de tijd om het terras optimaal te laten uitharden en u zult langer genieten van een prachtig beton terras!

Gepolierde beton onderhouden

terras in polybeton
 • Polybeton is een onderhoudsvriendelijk materiaal. Het meeste vuil is gewoon met een bezem te reinigen. De rest kunt u eenvoudig schoonmaken met water. Het gebruik van een hogedrukreiniger is af te raden omdat hiermee de toplaag kan worden beschadigd.
 • Om de toplaag langer in optimale staat te houden raden we aan deze met een HP-neutrale zeep te reinigen. Bijvoorbeeld met een natuurzeep op basis van lijnolie. De olie zorgt ervoor dat de microscopisch kleine gaatjes in het oppervlak gesloten worden wat de glans ten goede komt.
 • Wanneer er veel bladeren vallen op uw terras adviseren we deze regelmatig op te vegen. In de bladeren bevinden zich zuren die zich na verloop van tijd kunnen afzetten op de glanslaag.
 • Bij kou en sneeuw dient u geen zout te strooien. Het is beter het gepolierde beton terras met een schep te ruimen en het restant door de zon te laten smelten. Dit gaat niet alleen sneller, het is ook veel beter voor het oppervlak.
 • Bij werkzaamheden in de omgeving kunt u het gepolierde beton terras tijdelijk afdekken. Voorkom vocht onder de afdekking en dek het terras niet langer af dan strikt noodzakelijk. Dan kan er een salpeter afzetting ontstaan op het beton. Zorg ervoor dat het beton terras compleet is uitgehard alvorens deze te bedekken.
 • Voorkom het gebruik van javel, zowel puur als verdund. Javel zal elke betonvloer permanent beschadigen, dit proces is niet omkeerbaar.

De kosten van een gepolierde beton terras

Omdat elk polybeton terras een kwestie is van maatwerk wordt er vooraf een duidelijke offerte opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele voorbereidende maatregelen die u zelf wilt treffen. Gepolierde beton heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, mede omdat er geen extra laag meer vereist is voor de afwerking. Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte en de mogelijkheden. Wilt u gepolierd beton in het echt bekijken? We geven ook naast de offerte ook referentieadressen om ons werk met eigen ogen te beoordelen.

betonvloer als terras

Copyright © 2022 Betonwerken Snel. Alle Rechten Voorbehouden