Gepolierde beton oprit: prijs per m2 en voordelen

Een gepolijste betonnen oprit is een duurzame, onderhoudsarme en esthetisch aantrekkelijke optie voor uw woning. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van gepolierde betonnen opritten, de kosten, installatie en onderhoud, en vergelijken we ze met andere opritmaterialen.

Particulieren kiezen steeds vaker voor een oprit van beton. De voordelen van gepolierde beton spreken aan, door mond-op-mond reclame komen er steeds vaker aanvragen binnen voor het leggen van polybeton opritten. Op deze pagina leggen we u graag uit wat de voordelen zijn van een oprit van gepolierd beton.

De voordelen van gepolierd beton

 • Duurzaam: Gepolierd beton is zeer sterk en kan zware belastingen dragen, waardoor het een lange levensduur heeft.
 • Onderhoudsarm: Gepolierd beton is vlekbestendig en hoeft niet te worden geseald of gecoat. Regelmatig schoonmaken met water en zeep is voldoende.
 • Eesthetisch aantrekkelijk: Gepolierd beton heeft een moderne en strakke uitstraling die uw woning kan verfraaien.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen: U kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen om uw oprit af te stemmen op de stijl van uw woning.
 • Polybeton kan in vele kleuren worden geleverd, u bent niet beperkt tot de standaard grijze kleur.
 • Dankzij de techniek van polieren wordt het beton veel minder poreus met als resultaat een veel langere levensduur dan standaard beton.
 • Een oprit van gepolierd beton is uiterst onderhoudsvriendelijk zonder gebruik van chemische middelen of een hogedrukspuit.
 • Bij een vlakke betonvloer zal er nagenoeg geen mos vormen op gepolierd beton.
 • Toch liever een patroon? Geen probleem, na het verhardingsproces kunnen we de oprit in tegelvorm zagen, precies zoals u dat wilt.
 • Op nagenoeg elke oprit is het mogelijk om polybeton te leggen.

Wilt u liever niet zelf de oude oprit verwijderen? Wij voeren deze werkzaamheden graag voor u uit tegen concurrerende tarieven. Ook dragen wij zorg voor de afvalverwerking. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie.

Nadelen:

 • Kostbaar: Gepolijste betonnen opritten zijn duurder dan andere opritmaterialen, zoals grind of asfalt.
 • Gladheid: Gepolierd beton kan glad zijn bij nat weer, wat een gevaar kan opleveren.
 • Kan barsten: Hoewel gepolierd beton zeer sterk is, kan het barsten door extreme weersomstandigheden of zware belasting.

Kosten: prijs per m2

De kosten van een gepolijste betonnen oprit variëren afhankelijk van de grootte van de oprit, de gewenste kleur en afwerking, en de locatie van uw woning. U kunt verwachten tussen €75 en €150 per vierkante meter te betalen.

Installatie:

Het is belangrijk om een ​​professionele aannemer in te huren om uw gepolijste betonnen oprit te installeren. De installatie is een complex proces dat nauwkeurigheid vereist om een ​​gladde en duurzame oprit te garanderen.

Hoe wordt uw gepolierde beton oprit geplaatst?

Er zijn verschillende manieren om de oprit te plaatsen, dit hangt af van uw persoonlijke situatie en uw voorkeuren. Vaak wordt de gepolierde beton oprit doorgetrokken naar de garage en eventueel het terras. Hoogteverschillen worden overbrugd door trappen op basis van gepolierde beton. We kunnen ook bekisting toepassen op basis van Galvanisé, Inox of Cortenstaal. Putdeksels van elk materiaal zullen we naadloos verwerken in de polybeton vloer.

U kunt met gepolierd beton werkelijk alle kanten uit. Van een modern en strakke stijl tot een landelijke stijl met een natuurlijke uitstraling. Perfect aansluitend op uw woning. Wilt u praktijkvoorbeelden zien? Neem dan contact op voor een referentie lijst van tevreden klanten.

Gepolierd beton oprit reiniging en onderhoud

Onderhoud van polybeton is zeer eenvoudig, hier zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Gebruik een zachte bezem om losliggend vuil op te vegen. Laat bladeren niet te lang liggen in verband met afzetting van zuren op het beton.
 • Gebruik geen hogedrukreiniger, dit kan de glanslaag beschadigen. Reinigen met lauw water is voldoende.
 • Door regelmatig wat PH-neutrale zeep te gebruiken op natuurlijke basis van lijnolie kunt u de poriën van het beton opvullen met als gevolg een langere levensduur.
 • Gebruik geen javel, ook niet in verdunde vorm. Dit zal permanente schade toebrengen aan het oppervlak. Zout bij sneeuw en ijzel dient ook te worden voorkomen. Gebruik liever een sneeuwschuiver.
 • Wanneer u in de buurt aan het werk bent kunt u het gepolierde beton afdekken. Dek het beton niet te lang af en laat de bedekking niet vochtig worden. Dan zal salpeter zich afzetten wat tot onherstelbare schade kan leiden.
 • Laat de nieuwe polybeton vloer een maand uitharden voor deze te bedekken. Door het aanbrengen van een speciale “curing compound” droogt het oppervlak langzaam op waarmee scheuren, barsten en breuken worden voorkomen. Dit proces heeft tijd nodig.

Vergelijking met andere opritmaterialen:

 • Grind: Grind is een goedkope optie voor opritten, maar het is niet zo duurzaam als gepolierd beton. Grind kan ook onkruid en mos laten groeien, wat regelmatig onderhoud vereist.
 • Asfalt: Asfalt is een duurzame optie voor opritten, maar het is niet zo esthetisch aantrekkelijk als gepolierd beton. Asfalt kan ook barsten en scheuren door extreme weersomstandigheden.

Conclusie:

Gepolijste betonnen opritten zijn een duurzame, onderhoudsarme en esthetisch aantrekkelijke optie voor uw woning. Hoewel ze duurder zijn dan andere opritmaterialen, gaan ze langer mee en vereisen ze minder onderhoud.