Betontegels: Binnen en buiten met prijzen

Wie een alternatief zoekt voor keramische tegels, kan voor betontegels gaan. Die zien er mooi strak uit. Bovendien zijn deze tegels in allerlei soorten en maten te krijgen. Ze zijn bijvoorbeeld voor het terras of in de tuin te gebruiken. Al is het ook zo dat er meer en meer betontegels voor in huis worden ontwikkeld.

betontegels

DE VERSCHILLENDE UITVOERINGEN

Er zijn betontegels in allerlei uitvoeringen te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld een mooie glanzende uitvoering zijn, maar ook een matte en ruwe tegel. Normaal zijn de afmetingen 30x30x6 centimeter. Al is ook de mogelijkheid om andere maten te kiezen aanwezig. Opties zijn dan 40×60, 50×50, 60×60 of 100×100. Dit zijn betontegels die mooi glad zijn en ook nog eens bewerkt zijn met een beschermende laag. Je hebt daarmee een mooie en voordelig alternatief voor natuursteen. De tegels zijn daarmee ook aantrekkelijker dan bijvoorbeeld keramische tegels. Bovendien zijn ze ook veel steviger en vriezen ze niet kapot.

BETONTEGEL IN HUIS GEBRUIKEN

Betontegels in huis gebruiken kan de warmte en de uitstraling ten goede komen. Omdat het niet altijd mogelijk is om een betonvloer te gieten, is met de tegels voor een mooi alternatief te zorgen. Dit heeft dezelfde uitstraling als de gegoten vloer, maar er zijn wel voegen te zien. Het voordeel van de tegel is dat je deze gewoon zelf kunt plaatsen. De prijs ligt tussen 50 en 100 euro. Dit hangt af van het soort tegel dat je kiest om te gebruiken.

Het is voor betontegels net als voor keramische tegels zo dat je deze plaatst met specifieke tegellijm. Het is goed om te weten dat beton goed samengaat met vloerverwarming. Wel moet je dit op de correcte wijze aanpakken. Wel is het zaak om de ondervloer goed egaal te maken en te laten drogen. Daarna zijn de tegels te leggen en te voegen met een elastisch middel. Beton zet wel iets meer uit dan keramiek en kan ook iets sneller barsten. Beton is wel duurder dan keramiek. Het is dus wel belangrijk om deze afwegingen te maken voor je een keuze maakt.

BETONTEGEL IN DE TUIN GEBRUIKEN

Het is ook slim om betontegels in de tuin te gebruiken. De tegels zijn flink sterk. Bovendien zien ze er mooi uit en maken ze je tuin helemaal af. Je kunt er een mooi tuinpad mee maken, maar het is net zo goed geschikt voor bijvoorbeeld de oprit. Vooral in een moderne woning is beton van waarde. Dat geldt dus ook voor gebruik in de tuin. Het is leuk om een mooi geheel van binnen en buiten te maken. De prijs die je betaalt voor betontegels is gelijk aan die van keramische tegels als je ze buiten gebruikt.