Plinten betonvloer afwerken: aluminium plinten, ingewerkte

Wie kiest voor een betonvloer moet ook nadenken over de afwerking ervan. De vloer en de muren moeten wel goed op elkaar aansluiten. Bedenk je dat er voor betonvloeren geen passende plinten bestaan. Wanneer je dus het karakter van de betonvloer wilt behouden, dan is het goed om te weten welke mogelijkheden je wel hebt. Je vindt op deze plek enkele goede opties.

DE MOGELIJKHEDEN BEKIJKEN

Wie een betonvloer mooi wil afwerken, heeft eigenlijk drie verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor de ingewerkte plint. Is er een optie om aluminium plinten te kiezen. Daarnaast kan je gaan voor de betonplint. Deze opties worden hieronder besproken.

Kiezen voor ingewerkte plinten

Wie de betonvloer lekker strak wil laten passen in de ruimte, kan dat doen met ingewerkte plinten. Wie zorgt voor uitsparingen in het plakwerk kan ook voorkomen dat de plint een opstaande rand heeft. De opening die je maakt kan ook worden voorzien van een houten of kunststof plint.

Kiezen voor aluminium plinten

Omdat een betonvloer een industrieel karakter heeft, wil je daar natuurlijk ook een plint bij die datzelfde karakter weergeeft. Het is dan ook leuk om te bekijken welke materialen daar goed bij passen. Aluminium is dan een goede optie. Het is gemakkelijk te onderhouden en is zo duurzaam dat het levenslang mee kan gaan. Het is gemakkelijk te plaatsen bovendien is het op meerdere manieren af te werken. Het is alleen wel een relatief dure optie.

Kiezen voor betonplinten

Wanneer je juist wilt dat de afwerking niet zo sterk opvalt, dan is het mooi om met betonplinten te werken. Je kiest er dan voor om een betonlaag in de muur te laten plaatsen. Dat doe je met een uitsparing in het plakwerk. Die maak je 6 centimeter hoog. Je hebt nu een plint die niet te zien is. Het enige wat je nog moet doen is de plint schilderen.

IS EEN PLINT ALTIJD NODIG?

Een plint is nodig omdat plakwerk het vocht te snel absorbeert. Dat betekent dat zelfs dweilen van de vloer al een probleem is als je geen plinten in huis hebt. Binnen enkele jaren zal het verkleuren en van de muur komen. Het kan zelfs zo zijn dat de muren gaan schimmelen. Dit wil je niet.