Gepolierd beton – Informatie betonvloeren en prijs advies

Gepolierde beton is een duurzame keuze voor vloeren, terrassen en opritten, verkrijgbaar in diverse kleurtinten en geschikt voor zowel moderne als landelijke interieurs. De prijs varieert afhankelijk van de oppervlakte en bereikbaarheid, en er zijn ook alternatieve vloeren met betonlook beschikbaar. Vraag hier gratis offertes aan voor betonvloeren en gietvloeren.

Wanneer je een goede vloer zoekt, dan kan gepolierde beton weleens precies de juiste optie zijn. Deze betonvloer vergt weinig onderhoud en is ook nog eens mooi om te zien. Bovendien kan beton in meerdere kleuren geleverd worden, waardoor het altijd aansluit op je interieur. Het is zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen. Op deze plek leer je daarom meer over deze betonvloeren.

gepolierde betonvloer

Verschillende soorten betonvloeren en de prijs

Als het gaat om vloeren van gepolierd beton, dan heb je meerdere opties. Het is afhankelijk van wat je voor ogen hebt en wat er in je woning past welke optie voor jou het best is. Kijk bijvoorbeeld naar de vrije opbouwhoogte, de afwerking van je keuze en het doel van de vloer. Naast gepolierd beton heb je dan bijvoorbeeld ook printbeton of de cementgebonden gietvloer. Daar zitten wel de nodige verschillen tussen. Op deze plek zetten we dat voor je uiteen.

Gepolierde betonvloeren

betonvloer woning foto

De keuze zal vaak vallen op de vloer van gepolierd beton. Dat komt omdat dit een betonnen plaat is die massief gegoten is. Daardoor is deze altijd minimaal 7 centimeter dik. Het beton wordt na het storten afgewerkt met een toplaag. Daardoor wordt de vloer mooi glad en egaal. Daarvoor worden speciale machines gebruikt. Deze methode wordt vaak gebruikt bij nieuwbouw en bij grote renovaties. Ook voor de oprit en het terras is het een goede keuze. Vooral grote oppervlaktes zijn er gemakkelijk mee aan te pakken.

De vloeren van printbeton

Een andere optie die wel gekozen wordt is printbeton. Die vertoont veel overeenkomsten met gepolierd beton, maar wordt dan voor een andere afwerking van de toplaag gekozen. Daardoor lijkt het eindresultaat net wat meer op een natuurlijk materiaal. Dat kunnen stenen zijn, of hout, of natuursteen. Het is het soort betonvloer dat wat voordeliger te plaatsen is. Daardoor kies je deze eerder dan de echte materialen zoals hout en natuursteen. Bovendien is het ook een voordeel dat er minder onderhoud bij nodig is. Het is een goede toepassing om buiten te gebruiken. Vooral voor de grotere oppervlakken werkt printbeton heel goed.

Gietvloeren met betonlook

De derde optie die je hebt is de wat dunnere gietvloer met betonlook. Deze ziet eruit en voelt als beton, maar is eigenlijk gewoon cementgebonden. Dit is een goede keuze omdat de vloer veel dunner is. Het gaat om slechts enkele millimeters. Deze kan heel gemakkelijk over bestaande materialen zoals vloerbedekking of tegels worden geplaatst. De vloeren zijn vooral ook aantrekkelijk bij een lage opbouwhoogte en in ruimtes met weinig ruimte of veel hoeken. De vloeren zijn wel heel sterk en er zijn zeer veel mogelijkheden mee. Zo kan je deze altijd toepassen. Er zijn veel soorten vloeren met de betonlook. Dat kan bijvoorbeeld op basis van verschillende samenstellingen. Denk aan betonstuc. Dit is cement met hars en pigment. Deze is ook nog eens waterdicht te behandelen. Een andere interessante optie is Mortex. Dit is een vloer die van nature al waterdicht is. Het is een vloer die in alle soorten kleuren te krijgen is.

Meer dan alleen de betonvloer

Wanneer je het slim wilt aanpakken, dan kijk je verder dan alleen de vloeren van gepolierd beton. In plaats daarvan pak je de hele ruimte mee. Zo kan je ook de muren en randen mooi in beton afwerken. Het is leuk om van de ruimte een mooi geheel te maken. Dat kan door beton te laten overlopen. Dat maakt de woning wel heel interessant om in te richten naar jouw eigen zin.

Gepolierd beton gebruiken voor buitentoepassingen voor terras of oprit

Wanneer je een mooi terras wilt aanleggen, dan kunnen de vloeren van gepolierd beton daar ook heel geschikt voor zijn. Het is wel belangrijk om te weten dat de voegen niet kunnen barsten en de tegels kunnen liften wanneer het vriest. Dit materiaal is er juist op gemaakt om alles mooi strak te houden en te zorgen dat je weinig omkijken naar onderhoud hebt. Het is wel slim om eerst een vorstrand langs de buitenzijde te leggen. Daarmee zorg je voor zekerheid met betrekking tot je vloer.

Wie het verband tussen de binnenruimte en buitenruimte wil benadrukken, kan ook voor gepolierd beton in beide situaties kiezen. Het maakt het meer een geheel waardoor het lijkt alsof de woning zo overloopt in de tuin. Het is wel heel interessant om te zien hoe dit alles meer ruimtelijk en interessant maakt. Je kunt bijvoorbeeld je terras of oprit ermee aanpakken.

Beton in huis op andere manieren toepassen

Het is ook leuk om gepolierd beton op andere manieren in huis toe te passen. Dit kan letterlijk op eindeloos veel manieren. Zo kan je dus ook een eigen unieke look in huis verzorgen. Dat kan zowel met een modern als met een landelijk interieur. Dat is ook te danken aan de vele kleuren en structuren, maar ook door de mate van glans die je het beton meegeeft.

Trappen van beton

Een bekende optie voor gepolierd beton is de trap. Vroeger werd dit altijd zo gegoten om de trap daarna bijvoorbeeld met hout of tegels af te werken. Tegenwoordig is de gepolierde optie populairder. Het ziet er vooral leuk uit in een industrieel interieur. Bovendien is de prijs veel aantrekkelijker. Het is belangrijk om te kiezen voor een trap met groeven of antislip-laag. Zo wordt deze niet glad.

Het keukenblad

Gepolierd beton is ook heel aantrekkelijk voor het keukenblad of het blad in de badkamer. Het is een geschikt materiaal om een mooi blad mee te maken dat goed werkbaar is. Het moet natuurlijk wel ook nog gewoon praktische voordelen bieden. Het moet bovendien tegen vocht en warmte kunnen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Beton is een goed alternatief voor natuursteen. Het is niet alleen voordeliger, je kunt er ook flexibeler mee werken. Wel is het natuurlijk behoorlijk zwaar. Houd daar dus ook wel rekening mee.

Wanden bekleden met beton

Gepolierd beton is ook geschikt voor de ultieme betonlook. Dan pak je niet alleen de vloer, maar ook de muren aan. Het is dan slim om voor een combinatie met betonstuc te kiezen. Het helpt je om de muren net zo mooi af te werken als de vloeren. Waarbij ze ook mooi waterdicht kunnen zijn. Het past dus ook in de keuken of badkamer. Het is in mooie tinten te krijgen en hoeft niet duur te zijn. Daarnaast kan je bij de vloer en muur dus ook de eerder genoemde trap en het werkblad kiezen. Zo krijg je een mooi geheel in het interieur. Het is wel slim om dit dan door een expert te laten doen.