Terras in beton: Prijs, voordelen en nadelen

Beton voor het terras gebruiken kan een goed idee zijn. Het is wel leuk om eens voor iets anders te kiezen dan bijvoorbeeld tegels of klinkers. Dit kom je immers al in heel veel andere tuinen tegen op de terrassen. Toch is gepolierd beton meer en meer in opkomst bij veel huisbezitters. Het is ook niet vreemd dat hiervoor gekozen wordt. Ten opzichte van tegels en klinkers zijn er nogal wat voordelen aan beton te koppelen. In dit artikel leer je daar meer over.

betonvloer terras

DE VOORDELEN VAN BETON OP HET TERRAS

Er zijn meerdere voordelen te koppelen aan het gebruik van gepolierd beton voor het terras. In de eerste plaats kan je het naadloos afwerken. Dit betekent dat er geen ruimte is voor onkruid om op te komen. Ook blijft het vuil niet in de voegen steken zoals bij tegels wel gebeurt. Het is daarnaast ook rustgevend om een gladde afwerking te hebben. Wel is het belangrijk dat je deze behandelt met een middel tegen groei van mos.

Daarnaast is het een voordeel dat het beton altijd precies op maat is. Met andere materialen moet je altijd aan de slag om dit op maat te maken. Het beton kan je echter in één keer precies op maat gieten. Daarbij kan je bijvoorbeeld ook oneffenheden en hoogte verschillen gelijk opvangen. Mocht je wel de look van een tegelterras willen, dan kan je altijd nog namaakvoegen laten slijpen. Zo kan je er alles van maken wat je wil.

Er zijn bovendien met een terras van beton heel veel mogelijkheden op het gebied van afwerking. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een kleur te geven aan het beton met behulp van een kwartslag. Er zijn ook allerlei coatings en andere mogelijkheden om af te werken. Daarmee kan je voorkomen dat het beton glad wordt. Ook kan je het beter onderhouden en ziet het er altijd mooi uit. Beton is ook geschikt voor nabehandeling.

DE NADELEN VAN BETON

Beton voor het terras kiezen brengt ook nadelen met zich mee. Al is dit wel heel beperkt. Zo is het bijvoorbeeld niet onderhoudsvrij, maar onderhoudsarm. Je moet dus zo nu en dan wel iets doen. Ook is het voor beton net als voor alle andere materialen zo dat het langzaam kan gaan slijten. Een ander belangrijk nadeel is dat niet iedereen het kan plaatsen. Dit moet door een professional worden gedaan. Wanneer het niet goed geplaatst wordt, heeft dat bijvoorbeeld gevolgen voor de afwatering, de wapening en het uitzetvermogen. Ook ziet het terras er simpelweg niet mooi uit.