Beton Cire Badkamer: prijs m2 en verschillende toepassingen

Beton ciré is een watervaste betonstuc die steeds populairder wordt in de badkamer. Het is mogelijk om een badkamer zonder tegels te creëren met beton ciré. In dit artikel worden de voor- en nadelen van beton ciré in de badkamer besproken en wordt er een veilig alternatief gegeven. Ons advies is om tegels te gebruiken in de natte ruimtes van de badkamer.

Beton Cire, ook wel beton stuc genoemd, is een veelgebruikte cementgebonden stucsoort voor keukens en badkamers. Het is slijt- en watervast, hygiënisch en kan zelfs worden gebruikt voor vloeren, openhaarden, douches en terrassen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over beton cire in de badkamer, inclusief de prijs per m2 en verschillende toepassingsmogelijkheden.

beton cire badkamer

Belangrijkste punten

 • Beton cire is een veelgebruikte cementgebonden stucsoort voor keukens en badkamers
 • Het is slijt- en watervast en kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen in de badkamer zoals vloeren, wanden en meubels
 • De prijs van beton cire in de badkamer varieert en hangt af van verschillende factoren
 • Het aanbrengen van beton cire kan zowel door professionals als door doe-het-zelvers gedaan worden
 • Het kiezen van de juiste kleur kan de sfeer in de badkamer beïnvloeden

Wat zijn de kosten van beton cire in de badkamer?

De kosten van beton cire in de badkamer variëren gemiddeld tussen €100 en €160 per m2. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project en de keuzes die je maakt tijdens het proces.

Het aanbrengen van beton cire in de badkamer kan zowel voordelen als nadelen hebben. Een van de voordelen is dat beton cire onderhoudsvriendelijk en waterbestendig is, waardoor het geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het creëert een moderne en strakke uitstraling die veel mensen aanspreekt.

Echter, beton cire is gevoelig voor krassen, wat een potentieel nadeel kan zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van dit materiaal voor je badkamer.

Verderop in dit artikel worden de toepassingsmogelijkheden van beton cire in de badkamer besproken, evenals de prijzen per m2 en andere belangrijke overwegingen.

Beton Cire: Prijzen, mogelijkheden en aanbrengen

Welke toepassingen zijn er met beton cire in de badkamer?

Beton cire is een veelzijdig materiaal dat verschillende toepassingsmogelijkheden biedt in de badkamer. Met beton cire kun je de wanden, vloeren, meubels en zelfs het aanrechtblad van je badkamer bedekken. Het is een duurzaam en waterdicht materiaal dat lekkages kan voorkomen en gemakkelijk te onderhouden is.

Wat betreft de wanden, kun je beton cire aanbrengen om een strakke en moderne uitstraling te creëren. Het naadloze en waterdichte karakter van beton cire maakt het een ideale keuze voor natte ruimtes zoals de badkamer. Bovendien is beton cire verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor je jouw badkamer een unieke en persoonlijke touch kunt geven.

Voor de vloer is beton cire ook een populaire optie. Een beton cire vloer geeft de badkamer een moderne en minimalistische look. Bovendien is het slijt- en krasbestendig, waterdicht en vergt het weinig onderhoud. Het kan goed gecombineerd worden met andere materialen zoals hout en tegels, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om jouw ideale badkamerstijl te creëren.

Tip: Door beton cire te gebruiken voor zowel de wanden als de vloer van je badkamer, kun je een harmonieus en samenhangend geheel creëren. Hierdoor ontstaat er een moderne en strakke look die perfect past bij een eigentijdse badkamerstijl.

Beton cire kan ook gebruikt worden voor het bekleden van badkamermeubels, zoals wastafels en douchenissen. Dit zorgt voor een naadloze en stijlvolle afwerking die perfect past bij de rest van de badkamer. Daarnaast is beton cire geschikt als aanrechtblad, waarbij het een stijlvol en duurzaam alternatief biedt voor traditionele materialen.

Beton cire zelf doen of laten doen in de badkamer?

Het aanbrengen van beton cire in de badkamer kan zowel door een professional als door doe-het-zelf worden gedaan. Het zelf doen van beton cire kan kostenbesparend zijn, maar vereist wel de nodige ervaring en vaardigheden. Als je handig bent en vertrouwd met het aanbrengen van beton cire, kun je dit project zelf uitvoeren en kosten besparen.

Voordat je besluit om beton cire in je badkamer zelf aan te brengen, is het belangrijk om te overwegen of je over de juiste vaardigheden beschikt. Het aanbrengen van beton cire vereist een zorgvuldige techniek en precisie om een glad en gelijkmatig oppervlak te creëren. Als je geen ervaring hebt, kan het resultaat teleurstellend zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het aanbrengen van beton cire een tijdrovend proces kan zijn. Het vergt geduld en nauwkeurigheid om de juiste laagdikte en afwerking te bereiken. Als je de tijd en energie hebt om aan dit project te besteden, kan het zelf doen van beton cire een bevredigende ervaring zijn.

Als je niet zeker bent van je vaardigheden of de tijd en energie hebt om het zelf te doen, is het aanbevolen om een professional in te huren. Een beton cire specialist heeft de expertise en ervaring om het werk efficiënt en van hoge kwaliteit uit te voeren. Zo ben je verzekerd van een professioneel resultaat en kun je genieten van een prachtige beton cire afwerking in je badkamer.

Voor- en nadelen van beton cire zelf doen

Voordelen:

 • Kostenbesparend
 • Flexibiliteit in planning
 • Voldoening van het zelf voltooien van een project

Nadelen:

 • Vereist ervaring en vaardigheden
 • Kan tijdrovend zijn
 • Resultaat kan teleurstellend zijn zonder de juiste techniek

De prijs per m2 voor het zelf aanbrengen van beton cire in de badkamer varieert, afhankelijk van de materialen die je gebruikt en de tools die je nodig hebt. Het kan je mogelijk kosten besparen, maar het is belangrijk om de totale kosten van het project, inclusief alle benodigde materialen en gereedschappen, in overweging te nemen.

Als je besluit om beton cire zelf aan te brengen, zorg er dan voor dat je voldoende informatie en instructies hebt. Volg nauwkeurig de stappen en technieken om een mooi resultaat te bereiken. Vergeet niet dat het altijd mogelijk is om professioneel advies in te winnen als je vragen hebt of advies nodig hebt tijdens het proces.

Het zelf doen van beton cire in de badkamer kan een uitdagend maar lonend project zijn als je over de juiste vaardigheden en kennis beschikt. Het kan kostenbesparend zijn en je de vrijheid geven om het project naar jouw wensen uit te voeren. Als je echter twijfels hebt over je mogelijkheden of als je de zekerheid wilt hebben van een professioneel resultaat, is het aan te raden om een beton cire specialist in te huren.

Kosten van beton cire in vergelijking met andere materialen

De kosten van beton cire in de badkamer kunnen hoger zijn dan bij andere materialen zoals tegels of verf. Dit komt doordat het aanbrengen van beton cire een arbeidsintensieve klus is die expertise vereist. Als je ervoor kiest om beton cire zelf aan te brengen in de badkamer, kunnen de kosten weliswaar lager zijn, maar dit kan ook leiden tot een ongelijkmatig resultaat of zelfs lekkages.

“Hoewel beton cire duurder kan zijn dan andere materialen, biedt het wel unieke voordelen en een moderne uitstraling voor de badkamer.”

Als je echter bereid bent om te investeren in een professionele beton cire specialist, kun je gegarandeerd worden van een hoogwaardig eindresultaat zonder zorgen over eventuele problemen in de toekomst.

De keuze tussen het zelf aanbrengen of laten doen van beton cire in de badkamer hangt af van verschillende factoren, waaronder je eigen vaardigheden, ervaring en budget. Weeg daarom goed af wat voor jou de beste optie is.

Voordelen van het zelf aanbrengen van beton cire in de badkamer

 • Je kunt kosten besparen doordat je geen specialist hoeft in te huren.
 • Het geeft je de mogelijkheid om zelf creatief te zijn en de gewenste afwerking te realiseren.

Nadelen van het zelf aanbrengen van beton cire in de badkamer

 • Het vereist ervaring en expertise om een gelijkmatig en waterdicht resultaat te bereiken.
 • Er is een risico op lekkages of ongelijkmatige resultaten als de juiste technieken niet worden toegepast.

Vergelijkingstabel: Kosten van beton cire versus andere materialen

Materiaal Gemiddelde kosten per m2
Beton cire €100 – €160
Tegels €30 – €100
Verf €10 – €50

Let op: bovenstaande kosten zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project en de gekozen kwaliteit/materialen. Zorg ervoor dat je altijd een gedetailleerde offerte aanvraagt voordat je een definitieve beslissing neemt.

Beton cire kleuren en hun invloed op de sfeer in de badkamer

Beton cire is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, beige en andere tinten. De kleurkeuze kan een grote invloed hebben op de sfeer in de badkamer. Wit beton cire kan een strakke en moderne uitstraling geven, terwijl beige een warmere en rustieke sfeer kan creëren.

beton cire badkamer kleuren

Wanneer je kiest voor beton cire in de badkamer, is het belangrijk om rekening te houden met de kleur en de sfeer die je wilt creëren. Hier zijn enkele populaire kleuren en hun mogelijke invloed op de badkamer:

Kleur Stijl Inspiratie
Wit Strak en modern Voorbeeld 1
Beige Warm en rustiek Voorbeeld 2
Andere tinten Unieke en persoonlijke stijl Voorbeeld 3

Door de kleur van het beton cire zorgvuldig te kiezen, kun je de gewenste sfeer in de badkamer creëren. Of je nu kiest voor een strakke en moderne uitstraling of een warme en rustieke ambiance, beton cire biedt verschillende mogelijkheden om de badkamer te transformeren.

Badkamer beton cire kosten en voorbeelden

De kosten van beton cire in de badkamer kunnen variëren, afhankelijk van het project en de gekozen toepassingen. Om een idee te krijgen van de kosten, zijn hier enkele prijsvoorbeelden:

Toepassing Prijs
Beton cire wanden €120 – €160 per m2
Beton cire vloer €140 – €180 per m2
Beton cire meubels €80 – €120 per m2

Houd er rekening mee dat dit slechts voorbeeldprijzen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren. Factoren zoals de grootte van de badkamer, de staat van de ondergrond en eventuele extra afwerkingsopties kunnen invloed hebben op de totale kosten.

Een alternatief om kosten te besparen bij het gebruik van beton cire in de badkamer, is het aanbrengen van beton cire over bestaande tegels. Dit kan de arbeidskosten verminderen, omdat de tegels niet verwijderd hoeven te worden. Hierdoor kan het totaalbedrag van het project lager uitvallen.

Let op: de afbeelding dient ter illustratie en komt mogelijk niet overeen met de daadwerkelijke kosten.

Beton cire in de badkamer: voordelen en nadelen

Beton cire in de badkamer biedt verschillende voordelen die het een populaire keuze maken voor veel mensen. Een van de belangrijkste voordelen is de waterbestendigheid van beton cire. Dit maakt het ideaal voor toepassingen in vochtige ruimtes zoals badkamers. Het kan gemakkelijk bestand zijn tegen dagelijks gebruik en voorkomt waterinfiltratie.

Een ander voordeel van beton cire in de badkamer is de hygiëne. Doordat het oppervlak naadloos is, zijn er geen voegen waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. Dit maakt het schoonmaken van de badkamer eenvoudiger en zorgt voor een schoner en gezonder leefklimaat.

Bovendien is beton cire duurzaam en kan het lang meegaan zonder aan kwaliteit te verliezen. Het is bestand tegen slijtage en beschadigingen, zoals krassen en deuken. Dit betekent dat de badkamer er jarenlang goed uit kan blijven zien met beton cire wanden of vloeren.

Echter, ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden bij het gebruik van beton cire in de badkamer. Een van de nadelen is de gevoeligheid voor krassen. Hoewel beton cire sterk en duurzaam is, kan het oppervlak bekrast raken bij het gebruik van scherpe voorwerpen of ruwe materialen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn om krassen te voorkomen.

Een ander aspect waar rekening mee moet worden gehouden, is het onderhoud van beton cire in de badkamer. Hoewel het oppervlak waterbestendig is, is periodiek onderhoud noodzakelijk om de kwaliteit en uitstraling van het beton cire te behouden. Dit kan onder meer het regelmatig schoonmaken met geschikte reinigingsmiddelen en het aanbrengen van een beschermende coating omvatten.

Al met al heeft beton cire in de badkamer verschillende voordelen, zoals waterbestendigheid, hygiëne en duurzaamheid. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de nadelen, zoals gevoeligheid voor krassen en onderhoudsvereisten. Door deze aspecten zorgvuldig af te wegen, kun je bepalen of beton cire de juiste keuze is voor jouw badkamer.

“Beton cire in de badkamer biedt waterbestendigheid, hygiëne en duurzaamheid, maar kan gevoelig zijn voor krassen en vereist regelmatig onderhoud.”

Voordelen Nadelen
Waterbestendigheid Gevoeligheid voor krassen
Hygiëne Vereist regelmatig onderhoud
Duurzaamheid

Beton cire specialist inhuren voor de badkamer

Het aanbrengen van beton cire in de badkamer vereist vakmanschap en expertise om een professioneel resultaat te garanderen. Door een beton cire specialist in te huren, kun je ervoor zorgen dat het werk efficiënt en van hoge kwaliteit wordt uitgevoerd. Een specialist heeft de nodige ervaring en kennis op het gebied van beton cire en kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jouw badkamer.

Een beton cire specialist is op de hoogte van de nieuwste technieken en trends op het gebied van beton cire. Ze kunnen je adviseren over de beste toepassingen en kleuropties voor jouw badkamer. Daarnaast beschikken ze over de benodigde apparatuur en materialen om het werk professioneel uit te voeren.

Het is belangrijk om een betrouwbare beton cire specialist te kiezen. Doe onderzoek naar verschillende specialisten en vraag naar referenties en voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten. Zo krijg je een goed beeld van hun vakmanschap en de kwaliteit van hun werk. Daarnaast is het verstandig om verschillende offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Door een beton cire specialist in te huren, kun je ervoor zorgen dat jouw badkamer de uitstraling krijgt die je wenst. Ze zullen ervoor zorgen dat het beton cire nauwkeurig wordt aangebracht en dat alle details worden meegenomen. Met een professioneel resultaat kun je jarenlang genieten van een prachtige beton cire badkamer.

Voordelen van het inhuren van een beton cire specialist Nadelen van het inhuren van een beton cire specialist
 • Professioneel resultaat
 • Ervaring en kennis van beton cire
 • Garantie op kwaliteit
 • Kosten van het inhuren van een specialist
 • Afhankelijkheid van de planning van de specialist

Door de voordelen en nadelen af te wegen, kun je beslissen of het inhuren van een beton cire specialist de juiste keuze is voor jouw badkamerproject. Het kan de investering waard zijn om de kwaliteit en duurzaamheid van het beton cire te waarborgen.

Beton cire vloer in de badkamer

Het aanbrengen van een beton cire vloer in de badkamer kan een moderne en strakke uitstraling geven aan de ruimte. Een beton cire vloer is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook praktische voordelen voor de badkamer.

Als slijt- en krasbestendig materiaal is een beton cire vloer bestand tegen dagelijks gebruik en stootschade. Dit maakt het ideaal voor een ruimte waar water, vocht en intensief gebruik voorkomen, zoals de badkamer. Bovendien is een beton cire vloer waterdicht, wat lekkages voorkomt en de duurzaamheid verhoogt.

Een belangrijk voordeel van een beton cire vloer is het lage onderhoudsniveau. Met de juiste afwerking vereist een beton cire vloer minimaal onderhoud, waardoor het een praktische keuze is voor drukke badkamers. Regulier schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel is voldoende om de vloer in optimale staat te houden.

Een beton cire vloer kan ook perfect worden gecombineerd met andere materialen in de badkamer. Of je nu kiest voor een moderne, minimalistische stijl of een warme, landelijke sfeer, een beton cire vloer past zich gemakkelijk aan aan verschillende ontwerpen en kleurenschema’s. Het biedt een veelzijdige basis waarop je andere elementen in de badkamer kunt laten opvallen.

Met een beton cire vloer creëer je dus niet alleen een eigentijdse uitstraling, maar profiteer je ook van duurzaamheid, waterbestendigheid en weinig onderhoud. Het is een prachtige keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en praktische badkamervloer.

Beton cire wanden in de badkamer

Beton cire wanden in de badkamer kunnen zorgen voor een unieke en strakke uitstraling. Met beton cire kunnen de muren naadloos en waterdicht worden afgewerkt. Door de veelzijdigheid van beton cire zijn er verschillende kleuropties beschikbaar om een persoonlijk tintje aan de badkamer te geven.

beton cire wanden badkamer

Voordelen van beton cire wanden in de badkamer Nadelen van beton cire wanden in de badkamer
1. Unieke en strakke uitstraling 1. Gevoeligheid voor krassen
2. Naadloze en waterdichte afwerking 2. Extra voorbereiding en ondergrond nodig
3. Verschillende kleuropties beschikbaar 3. Professionele installatie vereist

Voorbeeldfoto’s van beton cire wanden

Hieronder vind je enkele inspirerende voorbeeldfoto’s van badkamers met beton cire wanden:

 1. Moderne badkamer met beton cire wanden in een lichte kleur voor een strakke uitstraling.
 2. Industriële badkamer met beton cire wanden in een grijze tint voor een stoere look.
 3. Natuurlijke badkamer met beton cire wanden in een warme kleur voor een gezellige sfeer.

Met beton cire wanden kun je de badkamer een eigentijdse en stijlvolle uitstraling geven. Het is belangrijk om een ervaren professional in te schakelen voor het aanbrengen van beton cire wanden, om een duurzaam en kwalitatief resultaat te garanderen.

Conclusie

Beton cire is een veelzijdig materiaal dat op verschillende manieren toegepast kan worden in de badkamer. Het biedt diverse voordelen, waaronder waterbestendigheid, hygiëne en duurzaamheid. Het is bestand tegen vocht en schimmels, waardoor het een uitstekende keuze is voor een natte omgeving zoals de badkamer. Bovendien is beton cire gemakkelijk schoon te maken, wat zorgt voor een hygiënische omgeving.

Echter, beton cire heeft ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Het materiaal kan prijzig zijn, vooral als je een groot oppervlak wilt bedekken. Daarnaast is beton cire gevoelig voor krassen, dus voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van scherpe voorwerpen in de badkamer. Het is belangrijk om deze factoren af te wegen voordat je besluit om beton cire te gebruiken.

Als je ervoor kiest om beton cire in de badkamer te gebruiken, kan het inhuren van een specialist zorgen voor een professioneel resultaat. Een ervaren specialist heeft de kennis en vaardigheden om beton cire op de juiste manier aan te brengen, waardoor het er niet alleen mooi uitziet, maar ook lang meegaat. Hoewel het inhuren van een specialist extra kosten met zich mee kan brengen, kan dit de moeite waard zijn voor een perfect eindresultaat.

Al met al is beton cire een geweldige optie voor de badkamer vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is echter belangrijk om zorgvuldig te overwegen of beton cire de juiste keuze is voor jou, rekening houdend met de kosten en mogelijke nadelen. Raadpleeg indien nodig een specialist om je te helpen bij het nemen van de beste beslissing voor jouw badkamer.