Prijs betonvloer: Wat kost een vloer uit beton ?

De betonvloer is de geliefde moderne optie voor in huis of op kantoor. Ze zien er strak uit, zijn lekker sterk en er is niet veel onderhoud voor nodig. Dat is ook precies de reden waarom er zo vaak voor gekozen wordt. Wie weet heb je hier zelf ook wel interesse in. Het is dan goed om te weten welke opties je hebt en welke kosten hieraan verbonden zijn. Dat leer je op deze plek.

Type betonvloer
*Prijs M²
Dikte
Vloerverwarming mogelijk?
Gepolierde betonvloer € 50 – € 130 Minimum 7 cm
Printbeton € 70 – € 100 Minimum 7 cm
Cementgebonden gietvloer € 75 – € 120 3 tot 8 mm
Afh. van de samenstelling

prijs betonvloer

DE PRIJS VAN EEN BETONVLOER PER VIERKANTE METER

Betonvloeren zijn er in vele soorten en maten. Van massieve betonvloeren tot een cementgebonden betonvloer met een betonlook en elke betonvloer met zijn eigen voor- en nadelen en prijzen. Elk soort betonvloer heeft ook een andere prijs omdat die afhangt van de de eigenschappen van betreffende betonvloeren, maar ook van de oppervlakte. Wil je dus ook een betonvloer dan moet je je verdiepen in de soorten betonvloeren en de prijzen. Laat je voor de prijzen op maat zeker voorlichten door verschillende specialisten.

KIEZEN VOOR MASSIEVE BETONVLOEREN

massieve betonvloeren

De eerste optie die je hebt is de keuze voor massieve betonvloeren. Die hebben wel wat ruimte nodig. Als je hiervoor kiest, dan heb je minimaal 7 centimeter voor de opbouwhoogte nodig. Kijk dus wel of dit past met bijvoorbeeld de deuren. Anders moeten die ingekort worden. De massieve vloer is wel lekker stevig. Daarnaast is het mogelijk om vloerverwarming erin te laten leggen. Er is dus ook veel comfort mogelijk.

KIEZEN VOOR EEN GEPOLIERDE BETONVLOER

gepolierde betonvloer

Een andere goede optie is kiezen voor de gepolierde betonvloer. Het is het soort vloer dat helemaal egaal is afgewerkt wanneer de toplaag is gevlinderd. Dit wordt ook wel polieren genoemd. Ook hiervoor is een opbouwhoogte van 7 centimeter nodig. Het is wel fijn om te weten dat je verder eigenlijk geen bekleding nodig hebt op deze vloer. Het is dus ideaal voor de betonlook. De prijs ligt ergens tussen 50 en 130 euro per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het storten, bijvoorbeeld door veel hoeken.

KIEZEN VOOR PRINTBETON

printbeton

Wie kiest voor een vloer met printbeton zorgt ervoor dat de afwerking net even anders verzorgd kan worden. Het is een massieve betonvloer, maar dan met een print van bijvoorbeeld hout, kasseien of natuursteen erop. Zo kan je dus de voordelen van beton, maar de look van natuurlijke materialen realiseren voor jezelf. Het is fijn om op dit manier van een goede vloer te kunnen genieten. Printbeton is een optie die vooral buiten op de oprit en het terras goed tot zijn recht komt. Al kan het ook binnen worden gebruikt. De prijs ligt tussen 70 en 100 euro per vierkante meter.

KIEZEN VOOR DE CEMENTGEBONDEN GIETVLOER

Een vloer met een betonlook, maar dan met minder opbouwhoogte laten plaatsen? Dan is een cementgebonden gietvloer een goede optie. Het is het soort vloer dat maar enkele millimeters dik is. Dit materiaal wordt ook wel betonstuc of beton cire genoemd. Er zijn verschillende soorten. Een voordeel is dat het waterdicht is. Een ander voordeel is dat er veel mogelijk is met kleuren. De prijs ligt tussen 75 en 120 euro per vierkante meter. Er zijn veel toepassingen mee mogelijk, maar wees wel verstandig en laat de vloer door een specialist aanleggen.

WAT BEPAALT DE PRIJS VAN EEN BETONVLOER?

prijs betonvloer

Er zijn allerlei redenen om een bepaalde prijs voor een bepaalde vloer te rekenen. De precieze kosten zijn daar dan ook afhankelijk van. In de eerste plaats gaat het dan om de oppervlakte van de ruimte. Het is logisch dat de oppervlakte bepalend is voor de hoogte van de prijs. Hoe meer vierkante meters moeten worden bekleed, hoe hoger de prijs zal zijn. Een hele kleine oppervlakte zal vaak volgens een minimumprijs worden behandeld. Grotere oppervlaktes gaan in gelijke stappen per vierkante meter omhoog in prijs.

Een andere factor die een grote rol speelt, is de bereikbaarheid van de vloer. Het is soms zo dat er heel grote oppervlakten in één keer te bedekken zijn. In andere gevallen is het zo dat het om kamers met allerlei hoekjes gaat, wat meer precisie vergt. Dit kost meer arbeid en is dus ook wat duurder. Een andere factor die ook altijd meegewogen moet worden is de bewerking van de vloer. Wordt er bijvoorbeeld voor impregneren gekozen? En hoe zit het met de kleuren? De betonvloeren zijn in allerlei kleuren te krijgen, maar vaak komen daar dan wel ook kosten bij kijken. Er moet immers pigment worden toegevoegd.

De prijs die wordt gerekend voor de vloer is ook afhankelijk van wat de aannemer zelf bepaalt. Daarom is het slim om niet direct op de eerste aanbieding van een ondernemer in te gaan. Het is beter om de verschillende aanbieders in de omgeving aan te schrijven en dan de opties met elkaar te vergelijken. Zo kan je altijd de meest voordelige kiezen. Dat maakt het extra aantrekkelijk.

DE FACTOREN DIE DE PRIJS VAN EEN BETONVLOER BEPAALD

Hoeveel een betonvloer kost hangt af van verschillende factoren. De kosten van een betonvloer kunnen oplopen of dalen naar de mate van de verschillende factoren. Daarom is het verstandig prijzen op maat te laten maken voor een betonvloer of gietvloer. Normaliter is de prijs voor een vierkante meter cementgebonden gietvloer iets hoger dan de prijs bij echte betonnen vloeren en is de maat van de vloeren leidend voor de prijs.

Oppervlakte

De oppervlakte van de betonvloer is één van de belangrijkste factoren die de prijs bepaald. De maat van de oppervlaktes bepaald hoeveel gietvloer je nodig hebt. Stelregel is hoe groter de oppervlakte hoe goedkoper de prijs de vierkante m² en hoe kleiner de oppervlakte hoe duurder de prijs per vierkante m². Voor kleinere oppervlaktes wil men ook wel eens vaste prijzen bereken. Dit gaat dan om vloeren met een oppervlakte t/m 25 m² waar je dan geen prijs in euro per m² voor een betonvloer of gietvloer betaald, maar een totale prijs.

Bereikbaarheid vloeren

De prijzen voor een vierkante meter zullen stijgen als de vloeren veel moeilijke hoeken hebben of de vloeren moeilijk te bereiken zijn. Dit kost meer tijd en dat is ook van invloed op de kosten voor een vierkante meter massieve vloer of vloer met betonlook. Ook een vloer met een zeer afwijkende maat kost extra en zal in de prijs te zien zijn.

Impregneren

Het impregneren van een massieve vloer of betonvloer met betonlook zorgt ervoor dat de vloeren beter beschermd zijn. De richtprijzen, afhankelijk van de maat van de betonvloer, zijn 8 euro voor een vierkante meter.

Kleur

Zowel massieve vloeren als een betonvloer met betonlook kunnen voorzien worden van een bepaalde kleur. De standaard kleur voor deze vloeren zal geen euro per m² meer kosten, maar wil je een afwijkende kleur, dan zullen de prijzen in euro per m² hoger worden.

SPECIALISTEN

De prijzen van betonnen vloeren in euro per m² worden niet enkel door de maat van betonnen vloeren bepaald. Ook de specialist kost een bepaald bedrag. De prijzen worden normaliter weergegeven in de offerte als je prijzen op maat aanvraagt. Soms is het uurloon opgenomen in de prijzen voor een vierkante meter. Vraag dus om de kosten van betonnen vloeren te bepalen offertes op bij de verschillende specialisten. Zij geven je dan een prijs, zodat je gemakkelijk de verschillende prijzen met elkaar kunt vergelijken. Een lage prijs is mooi, maar laat je niet enkel door de prijzen leiden, maar ook voor de geboden kwaliteit.