Gepolierde beton oprit

Particulieren kiezen steeds vaker voor een oprit van beton. De voordelen van gepolierde beton spreken aan, door mond-op-mond reclame komen er steeds vaker aanvragen binnen voor het leggen van polybeton opritten. Op deze pagina leggen we u graag uit wat de voordelen zijn van een oprit van gepolierd beton.

oprit in gepolierde beton

De voordelen van gepolierd beton

 • Polybeton kan in vele kleuren worden geleverd, u bent niet beperkt tot de standaard grijze kleur.
 • Dankzij de techniek van polieren wordt het beton veel minder poreus met als resultaat een veel langere levensduur dan standaard beton.
 • Een oprit van gepolierd beton is uiterst onderhoudsvriendelijk zonder gebruik van chemische middelen of een hogedrukspuit.
 • Bij een vlakke betonvloer zal er nagenoeg geen mos vormen op gepolierd beton.
 • Toch liever een patroon? Geen probleem, na het verhardingsproces kunnen we de oprit in tegelvorm zagen, precies zoals u dat wilt.
 • Op nagenoeg elke oprit is het mogelijk om polybeton te leggen.

Wilt u liever niet zelf de oude oprit verwijderen? Wij voeren deze werkzaamheden graag voor u uit tegen concurrerende tarieven. Ook dragen wij zorg voor de afvalverwerking. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie.

Hoe wordt uw gepolierde beton oprit geplaatst?

Er zijn verschillende manieren om de oprit te plaatsen, dit hangt af van uw persoonlijke situatie en uw voorkeuren. Vaak wordt de gepolierde beton oprit doorgetrokken naar de garage en eventueel het terras. Hoogteverschillen worden overbrugd door trappen op basis van gepolierde beton. We kunnen ook bekisting toepassen op basis van Galvanisé, Inox of Cortenstaal. Putdeksels van elk materiaal zullen we naadloos verwerken in de polybeton vloer.

U kunt met gepolierd beton werkelijk alle kanten uit. Van een modern en strakke stijl tot een landelijke stijl met een natuurlijke uitstraling. Perfect aansluitend op uw woning. Wilt u praktijkvoorbeelden zien? Neem dan contact op voor een referentie lijst van tevreden klanten.

Gepolierd beton oprit reiniging en onderhoud

oprit in polybeton

Onderhoud van polybeton is zeer eenvoudig, hier zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Gebruik een zachte bezem om losliggend vuil op te vegen. Laat bladeren niet te lang liggen in verband met afzetting van zuren op het beton.
 • Gebruik geen hogedrukreiniger, dit kan de glanslaag beschadigen. Reinigen met lauw water is voldoende.
 • Door regelmatig wat PH-neutrale zeep te gebruiken op natuurlijke basis van lijnolie kunt u de poriën van het beton opvullen met als gevolg een langere levensduur.
 • Gebruik geen javel, ook niet in verdunde vorm. Dit zal permanente schade toebrengen aan het oppervlak. Zout bij sneeuw en ijzel dient ook te worden voorkomen. Gebruik liever een sneeuwschuiver.
 • Wanneer u in de buurt aan het werk bent kunt u het gepolierde beton afdekken. Dek het beton niet te lang af en laat de bedekking niet vochtig worden. Dan zal salpeter zich afzetten wat tot onherstelbare schade kan leiden.
 • Laat de nieuwe polybeton vloer een maand uitharden voor deze te bedekken. Door het aanbrengen van een speciale “curing compound” droogt het oppervlak langzaam op waarmee scheuren, barsten en breuken worden voorkomen. Dit proces heeft tijd nodig.

Wat kost een oprit van gepolierde beton?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat voor uw gepolierde beton oprit. We geven u tevens een referentielijst met tevreden klanten zodat u het resultaat zelf kunt bekijken.

oprit in beton

Copyright © 2022 Betonwerken Snel. Alle Rechten Voorbehouden