Printbeton: Toepassingen, Prijs en Mogelijkheden

Werken met printbeton of gestempeld beton brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het duurzamer dan een vloer van natuurlijke materialen. Bovendien kan je dit beton in elke kleur of print laten aanleveren. Daarmee heb je de kans om iets unieks van je eigen vloer te maken. Op deze plek leer je daar gemakkelijk meer over.

printbeton

WAT IS PRINTBETON

Het is altijd goed om eerst eens te bekijken wat printbeton precies is. Het is beton, maar dan met de look van een ander materiaal. Dat kan bijvoorbeeld hout of natuursteen zijn. Ook kan je er kasseien of klinkers mee laten nabootsen. Bovendien is het beton in elke mogelijke kleur te krijgen. Het is zelfs een optie om zelf met een print te komen. Het gestempeld beton kan ter plekken worden aangebracht. Laat dit dan wel door een professional met kennis ban zaken doen. Gestempeld beton wordt al jaren voor voetpaden en rotondes gebruikt, maar is nu ook toe te passen in huis. Vooral bij renovaties en in nieuwbouw komt het veel voor.

KIEZEN VOOR GESTEMPELD BETON

Wie kiest voor gestempeld beton is zeker van de ideale oplossing van een probleem met deĀ betonvloer. De vloer is van beton, maar kan elke mogelijke uitstraling aannemen. Zonder de nadelen die hierbij komen kijken. Natuurlijke materialen zijn bovendien veel duurder dan gestempeld beton. Ook vergen ze meer onderhoud en gaan ze korter mee. Beton kan 20 jaar van goede kwaliteit blijven. Het is ook nog eens heel veilig en het behoudt de kleur over deze periode. Je hebt geen problemen met onkruid, vorst, en vuil. Daarnaast kan je de vloer antislip maken. Zonder dat de kleur, print en vorm hoeven te worden aangetast. Ook blijft de vloer mooi egaal zonder verzakkingen. Gestempeld betond is dus overal bruikbaar voor.

VERSCHILLENDE SOORTEN TOEPASSINGEN

Er zijn veel toepassingen voor printbeton denkbaar. Je kunt er bijvoorbeeld de vloeren en muren mee aanpakken. Omdat het duurzaam is en weinig onderhoud vraagt, is het vooral voor buiten ook heel geschikt. Denk aan tuinpaden en opritten, maar ook aan terrassen en een zwembad. Het is fijn dat het beton in elke kleur en elk motief te verwerken is. Zo kan je dus ook een eigen look kiezen, of dit nu om stenen of natuursteen gaat, of juist een hele opvallende kleur. Werk het ook af met een antislip-laag. Zo kan je de vloer optimaal gebruiken.

WAT KOST PRINTBETON?

Wanneer je wilt weten wat printbeton kost, moet je eerst enkele andere zaken bekijken. Welke kleur en welk motief wil je? Hoe groot is de oppervlakte? Wat rekent de aannemer? Aan de hand daarvan kan je rekenen met een gemiddelde prijs van 70 euro per vierkante meter. Het kan dus ook iets meer of minder worden. Zoek de voordeligste optie door de aannemers goed te vergelijken hierin.