Gepolierde beton terras: prijs per m2, kleuren en voordelen

In deze gids bespreken we alles wat u moet weten over het aanleggen van een terras in gepolierde beton. We bespreken de prijzen per vierkante meter, geven advies en inspiratie, en kijken naar de voor- en nadelen van dit materiaal. Daarnaast geven we tips over het reinigen, zelf aanleggen en het kiezen van de juiste kleur voor uw terras.

Beton is een duurzaam materiaal, met name voor gebruik buitenshuis is beton een uitstekende keuze. Met gepolierde beton ziet uw terras er ook nog eens prachtig uit! U kunt een terras van polybeton laten aanleggen om uw leefruimte te vergroten, ter verlenging van uw oprit of als aansluiting op uw tuinpad. De mogelijkheden van gepolierde beton als terras zijn haast onbegrensd.

Inhoudsopgave

1. PRIJZEN VAN GEPOLIERDE BETON PER M2

De prijs van een betonnen terras bedraagt gemiddeld €80/m², met een marge tussen €50 en €150/m² inclusief plaatsing. Meer in detail varieert de prijs van een kaal betonnen terras van €50 tot €80/m², terwijl die van een gedeactiveerd betonnen terras varieert van €50 tot €150/m².

Het type en het oppervlak zijn de belangrijkste parameters die de kosten van je betonnen terrasproject beïnvloeden. Er zijn echter nog andere factoren waarmee je rekening moet houden om je budget te verfijnen:

 • Dikte.
 • Coating.
 • Voorbereiding van de grond.
 • Configuratie van de constructie.
 • Betonlevering.

Het betonnen terras is het meest duurzame en stabiele type terras. Je kunt een betonnen oppervlak gebruiken dat bedekt is met een coating naar keuze. De kwaliteiten van beton zijn talrijk en komen allemaal samen om een terrasoplossing te bieden die gemakkelijk te installeren is, zeer stevig en bestand tegen de elementen.

1.1. Basisprijs

De basisprijs voor een gepolierde beton terras ligt meestal tussen de €40 en €60 per vierkante meter. Dit omvat het storten, polijsten en afwerken van het beton, evenals de voorbereidende werkzaamheden zoals grondwerken en bekisting.

1.2. Extra kosten

Naast de basisprijs kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor onder meer het aanbrengen van een kleurstof, het toepassen van een speciale afwerking of het plaatsen van randen en goten. Deze extra kosten kunnen variëren van €10 tot €20 per vierkante meter.

Kosten van een terrasbekleding per m²: prijsgids

Als je je betonnen terras wilt bedekken met een meer traditionele bekleding, is dat geen probleem. Je moet dan wel de extra kosten van de bekleding toevoegen aan de prijsopgave voor je betonnen terras, of ze laten opnemen in het project door de vakman die je prijsopgave opstelt.

Prijs van een betegeld terras

De prijs van een betegeld terras varieert van € 50 tot € 100/m², geleverd en gelegd. Aan de andere kant varieert de prijs van een betegeld terras van € 15 tot € 100/m² als je alleen rekening houdt met de levering.

Een betonnen terras is een voorwaarde voor het leggen van buitentegels. Er zijn weliswaar tegelblokken verkrijgbaar, maar die kunnen niet de veelzijdigheid en stevigheid van een betonnen plaat bieden.

Tegelwerk is een stevig, aantrekkelijk en onderhoudsvrij oppervlak.

Prijs van een houten terras

De prijs van een houten terras kan variëren van €80 tot €190/m², alles inclusief. Exclusief installatiekosten kost een houten terras tussen €20 en €100/m².

Veel mensen verkiezen nog steeds hout voor hun terras. Het materiaal biedt een onnavolgbare esthetiek en een uitstekend gebruiksgemak. Houten terrassen worden het best geïnstalleerd op een draagbalk die bevestigd is op een betonnen plaat.

Het enige nadeel van hout is dat het elk jaar moet worden onderhouden.

Prijs van een terras in composiethout

De kosten van composiethout variëren van €90 tot €240/m², inclusief plaatsing. Exclusief arbeidskosten kost een terras van composiet tussen €30 en €150/m².

Houtcomposiet is een mengsel van natuurlijke vezels en harsen.

Dankzij deze synthetische samenstelling zijn composietterrassen bestand tegen vocht, hebben ze geen onderhoud nodig en imiteren ze heel goed hout.

Voorbeelden van betonnen terrasprijzen: Werkelijke prijzen

Om je te helpen een schatting te maken van de kosten van je betonnen terras, hebben we enkele prijsvoorbeelden gegeven van echte projecten. Houd er rekening mee dat je project op zijn eigen merites moet worden berekend door een metselaar.

 • 5.000€: Dat is de prijs van een betonnen terras van 70m² dat klaar is om betegeld te worden.
 • 8.000: Dat is de prijs van een betonnen terras van 80m².
 • 3.000: Dat is de prijs van een betegeld betonnen terras van 25m².
 • 6.000: Dit is de prijs van een betonnen terras cire van 40m².

Bijkomende kosten voor het bouwen van een betonnen terras

De aanleg van je betonnen terras kan bijkomende projecten met zich meebrengen om een technisch punt te versterken of een element van comfort te verbeteren. Met deze bijkomende kosten moet rekening worden gehouden.

 • Tegelwerk: Tegelwerk kan niet onmiddellijk na de bouw van een betonnen plaat worden gelegd, omdat je moet wachten tot het volledig droog is. Je kunt de prijs van tegelwerk gemakkelijk inschatten wanneer het zover is.
 • Grondwerken: Om de grond voor te bereiden voor een betonnen terras, is het vaak nodig om grondwerken uit te voeren. Dit verbetert de verankering van de structuur of egaliseert de grond om de oppervlakte van het terras te maximaliseren.
 • Egaliseren: Als je gewoon een beschadigd betonnen terras wilt herstellen of de grond opnieuw wilt egaliseren, kun je een egalisatie laten uitvoeren. Hierbij wordt een laag zeer vloeibaar, zeer glad beton (enkele millimeters dik) op het oude terras aangebracht.
 • Gewaxt beton: als je al een betonnen terras in goede staat hebt, kun je het een modernere look geven door de kosten van gewaxt beton in je bestek op te nemen. Het enige wat je hoeft te doen is een toplaag van gewaxt beton aanbrengen, wat erg lijkt op een egalisatiemiddel, en het aan het einde van de klus in de was zetten.
 • Buitentrap: Tot slot, als je betonnen terras op een hellend terrein ligt, moet je waarschijnlijk zorgen voor toegang via een trap. Deze worden tegelijk met het terras gebouwd, met hetzelfde materiaal: beton.

2. ADVIES VOOR HET KIEZEN VAN GEPOLIERDE BETON

Voordat u besluit om een terras van gepolierde beton aan te leggen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende mogelijkheden. In dit gedeelte geven we enkele tips om u te helpen bij het kiezen van het juiste materiaal en ontwerp voor uw terras.

2.1. Kies de juiste dikte en wapening

De dikte en wapening van het beton zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het plannen van uw terras. Een dikte van 15 tot 20 centimeter is doorgaans voldoende voor een terras, maar voor zwaarder belaste oppervlakken kan het nodig zijn om een dikkere laag beton te gebruiken. Voor extra stevigheid en duurzaamheid kunt u overwegen om wapeningsnetten of vezelversterking toe te voegen aan het beton.

2.2. Kies de juiste afwerking en kleur

Er zijn tal van afwerkingsmogelijkheden en kleuren beschikbaar voor gepolierde beton terrassen. Zo kunt u kiezen voor een matte of glanzende afwerking, en zijn er verschillende texturen mogelijk. Qua kleuren zijn er zowel neutrale tinten als opvallendere kleuren beschikbaar. Het is belangrijk om een afwerking en kleur te kiezen die past bij uw persoonlijke smaak en de stijl van uw woning.

3. INSPIRATIE VOOR GEPOLIERDE BETON TERRASSEN

Er zijn talloze manieren om een gepolierde beton terras te ontwerpen. In dit gedeelte delen we enkele inspirerende ideeën en ontwerpen om uw eigen unieke terras te creëren.

3.1. Combineer beton met andere materialen

Een manier om een interessant en uniek terras te creëren, is door gepolierde beton te combineren met andere materialen, zoals hout, natuursteen of klinkers. Dit zorgt voor een mooie mix van texturen en kleuren en kan uw terras een extra dimensie geven.

3.2. Speel met patronen en structuren

Bij het ontwerpen van uw terras kunt u ook experimenteren met patronen en structuren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van decoratieve zaagsneden in het beton, of het toepassen van een gestempelde afwerking om het uiterlijk van natuursteen na te bootsen.

MOGELIJKHEDEN VOOR POLYBETON ALS TERRAS

Er zijn volop mogelijkheden voor uw gepolierde beton terras, hier zijn alvast enkele opties:

GEPOLIERDE BETON TERRAS: KLEUR

Van licht naar donker, u kunt gepolierde beton in een breed spectrum aan tinten laten leggen. Donkere kleuren zijn populair, zoals antraciet en diep zwart maar ook lichte tinten als grijs en wit.

GEPOLIERDE BETON TERRAS: GLANS

Die prachtige glans is een belangrijke reden om te kiezen voor gepolierde beton. Onze specialisten zullen uw terras prachtig glanzend maken met hoogwaardige was met een speciale afwerking om de glans voor lange tijd te behouden.

GEPOLIERDE BETON TERRAS: FORMAAT

Wilt u zo min mogelijk voegen zien, heeft u een voorkeur voor grote of juist kleinere tegels? We kunnen uw terras betegelen zoals u dat wilt, in diverse maten.

BEKISTING

U kunt uw terras laten bekisten met diverse hoogwaardige materialen zoals Galvanisé, Inox en Cortenstaal. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, u zult er de gebruiksduur ook mee verlengen.

GESCHIKT VOOR ELK TYPE WONING

Het karakter van gepolierde beton verandert door de omgeving. Daardoor past polybeton zowel in een omgeving met klassieke uitstraling als in een moderne woning. Het beton is opmerkelijk zonder de balans van het geheel te overstemmen. Door de juiste keuze te maken voor kleur en afwerking complimenteert gepolierde beton het aanzicht van uw huis en tuin.

4. VOORDELEN VAN GEPOLIERDE BETON TERRASSEN

Een terras van gepolierde beton biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen.

4.1. Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid

Gepolierde beton terrassen zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk, aangezien ze bestand zijn tegen vlekken, schimmel en slijtage. Het is wel belangrijk om het beton regelmatig te reinigen en te beschermen met een geschikte sealer.

4.2. Veelzijdigheid in ontwerp

Zoals eerder besproken, zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van afwerkingen, kleuren en patronen voor gepolierde beton terrassen. Dit maakt het materiaal zeer veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan stijlen en ontwerpen.

WAAROM KIEZEN VOOR GEPOLIERDE BETON?

U heeft nu een klein overzicht van de mogelijkheden, wat zijn eigenlijk de specifieke voordelen van polybeton? Voor de complete lijst aan voordelen kunt u contact opnemen met onze specialisten, hier volgt alvast een klein overzicht van de voordelen die polybeton te bieden heeft:

 • Kies uit een breed spectrum aan kleuren en tinten.
 • Gepolierde beton is beter bestand tegen weersomstandigheden dan regulier beton.
 • Polybeton heeft een hoge levensduur met minimaal onderhoud.
 • Er zet zich geen onkruid af op het beton.
 • Een gepolierde beton terras is vrijwel overal in de tuin te plaatsen.

PLAATSEN VAN HET TERRAS

Voor we starten met de aanleg wordt vooraf een duidelijk plan van aanpak opgesteld. Het is van belang dat de ondergrond vlak wordt gemaakt. Wanneer er een bestaand terras wordt verwijderd wordt rekening gehouden met de juiste diepte van het nieuwe beton terras. U kiest zelf welke werkzaamheden u zelf wilt uitvoeren, we kunnen desgewenst voor u een volledige oplossing aanbieden tegen scherpe tarieven. Wilt u tijd, geld en moeite besparen? Laat uw terras en oprit gelijktijdig voorzien van gepolierde beton. Dat wordt alles tegelijk in orde gebracht tegen een scherper tarief. Zo bent u in één keer van de werkzaamheden verlost, en u spaart ook nog eens geld uit!

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en een compleet overzicht van alle mogelijkheden. We geven u graag advies over uw specifieke situatie en bieden elke keer opnieuw een oplossing op maat tegen de scherpste tarieven in de regio.

GUN HET BETON TERRAS TIJD OM TE RUSTEN

U zult ongetwijfeld trots zijn op uw nieuwe terras! Toch is het verstandig om even te wachten met een feestje, na aanleg van het gepolierde beton terras wordt er een speciale laag aangebracht die volledig moet uitharden. De reden voor deze laag is het uithardingsproces te vertragen. Dit voorkomt krimpen, scheuren en uitdrogen van het beton. Gun deze laag de tijd om het terras optimaal te laten uitharden en u zult langer genieten van een prachtig beton terras!

NADELEN VAN GEPOLIERDE BETON TERRASSEN

Hoewel gepolierde beton terrassen veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Hieronder bespreken we de belangrijkste nadelen.

5.1. Kans op scheurvorming

Een van de nadelen van beton is de kans op scheurvorming. Hoewel scheuren meestal niet ernstig zijn, kunnen ze het uiterlijk van uw terras beïnvloeden. Het is belangrijk om de juiste voorbereiding en wapening te gebruiken om scheurvorming te minimaliseren.

5.2. Koud en hard oppervlak

Beton kan een koud en hard oppervlak zijn, wat minder comfortabel kan zijn om op te lopen of te zitten. Dit kan worden opgelost door het gebruik van buitenmeubilair met kussens of het plaatsen van een buitentapijt op het terras.

6. REINIGEN VAN GEPOLIERDE BETON TERRASSEN

Het is belangrijk om uw terras van gepolierde beton regelmatig te reinigen om het in optimale conditie te houden. In dit gedeelte geven we enkele tips voor het effectief reinigen van uw terras.

6.1. Regelmatig vegen

Veeg uw terras regelmatig om vuil, bladeren en ander afval te verwijderen. Dit helpt niet alleen om het terras schoon te houden, maar voorkomt ook de vorming van schimmel en algen.

6.2. Gebruik een geschikte reiniger

Gebruik een reiniger die speciaal is ontworpen voor betonnen oppervlakken om vlekken en hardnekkig vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën die het beton kunnen beschadigen.

7. ZELF EEN TERRAS VAN GEPOLIERDE BETON AANLEGGEN

Hoewel het aanleggen van een terras van gepolierde beton een specialistische klus is, is het mogelijk om dit zelf te doen met de juiste kennis, vaardigheden en voorbereiding. Hier geven we enkele tips en stappen om u op weg te helpen.

7.1. Voorbereiding

Bereid de ondergrond goed voor door deze te egaliseren en eventuele obstakels te verwijderen. Plaats een bekisting om de gewenste vorm van het terras te creëren en installeer indien nodig een wapening.

7.2. Beton storten en polijsten

Stort het beton gelijkmatig in de bekisting en strijk het oppervlak glad met een rei. Gebruik vervolgens een vlindermachine om het beton te polijsten en de gewenste afwerking te bereiken. Zorg ervoor dat u tijdens het polijsten het beton niet te lang bewerkt, anders kan het oppervlak te glad worden, waardoor het bij nat weer gevaarlijk kan zijn.

7.3. Afwerking en uitharden

Na het polijsten kunt u desgewenst kleurstoffen, patronen of texturen aanbrengen. Laat het beton vervolgens voldoende uitharden voordat u het in gebruik neemt. Dit kan enkele dagen tot een week duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de samenstelling van het beton.

8. KLEUREN VOOR GEPOLIERDE BETON TERRASSEN

Bij het kiezen van een kleur voor uw terras van gepolierde beton zijn er veel opties beschikbaar. In dit gedeelte bespreken we enkele populaire kleuren en hoe u de juiste kleur voor uw terras kunt kiezen.

8.1. Neutrale kleuren

Neutrale kleuren zoals grijs, beige en zandkleur zijn populaire keuzes voor gepolierde beton terrassen. Deze kleuren passen goed bij de meeste woningstijlen en zorgen voor een tijdloze uitstraling.

8.2. Opvallende kleuren

Als u op zoek bent naar een meer opvallende uitstraling, kunt u kiezen voor felle kleuren zoals blauw, groen of rood. Houd er rekening mee dat deze kleuren mogelijk minder goed passen bij bepaalde woningstijlen en kunnen verbleken door blootstelling aan zonlicht.

8.3. Kleurcombinaties

Een andere optie is om verschillende kleuren te combineren om een uniek en opvallend terras te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van neutrale tinten met accenten in felle kleuren of het gebruik van een kleurverloop om een interessant effect te creëren.

GEPOLIERDE BETON ONDERHOUDEN

 • Polybeton is een onderhoudsvriendelijk materiaal. Het meeste vuil is gewoon met een bezem te reinigen. De rest kunt u eenvoudig schoonmaken met water. Het gebruik van een hogedrukreiniger is af te raden omdat hiermee de toplaag kan worden beschadigd.
 • Om de toplaag langer in optimale staat te houden raden we aan deze met een HP-neutrale zeep te reinigen. Bijvoorbeeld met een natuurzeep op basis van lijnolie. De olie zorgt ervoor dat de microscopisch kleine gaatjes in het oppervlak gesloten worden wat de glans ten goede komt.
 • Wanneer er veel bladeren vallen op uw terras adviseren we deze regelmatig op te vegen. In de bladeren bevinden zich zuren die zich na verloop van tijd kunnen afzetten op de glanslaag.
 • Bij kou en sneeuw dient u geen zout te strooien. Het is beter het gepolierde beton terras met een schep te ruimen en het restant door de zon te laten smelten. Dit gaat niet alleen sneller, het is ook veel beter voor het oppervlak.
 • Bij werkzaamheden in de omgeving kunt u het gepolierde beton terras tijdelijk afdekken. Voorkom vocht onder de afdekking en dek het terras niet langer af dan strikt noodzakelijk. Dan kan er een salpeter afzetting ontstaan op het beton. Zorg ervoor dat het beton terras compleet is uitgehard alvorens deze te bedekken.
 • Voorkom het gebruik van javel, zowel puur als verdund. Javel zal elke betonvloer permanent beschadigen, dit proces is niet omkeerbaar.

DE KOSTEN VAN EEN GEPOLIERDE BETON TERRAS

Omdat elk polybeton terras een kwestie is van maatwerk wordt er vooraf een duidelijke offerte opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele voorbereidende maatregelen die u zelf wilt treffen. Gepolierde beton heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, mede omdat er geen extra laag meer vereist is voor de afwerking. Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte en de mogelijkheden. Wilt u gepolierd beton in het echt bekijken? We geven ook naast de offerte ook referentieadressen om ons werk met eigen ogen te beoordelen.

CONCLUSIE

Een terras van gepolierde beton biedt tal van voordelen, zoals duurzaamheid, veelzijdigheid in ontwerp en onderhoudsvriendelijkheid. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals de kans op scheurvorming en een koud en hard oppervlak, kunnen deze worden opgelost met de juiste voorbereiding en inrichting. Door zorgvuldig te kiezen voor kleuren, afwerkingen en patronen, kunt u een prachtig en uniek terras creëren dat jarenlang meegaat.

FAQS

1. Hoe lang gaat een terras van gepolierde beton mee?

Een goed onderhouden terras van gepolierde beton kan tot wel 25-30 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van het beton en de weersomstandigheden.

2. Is een gepolierde beton terras bestand tegen vorst?

Ja, een goed aangelegd en onderhouden terras van gepolierde beton is bestand tegen vorst en vriestemperaturen. Zorg ervoor dat u het terras voorziet van een goede afwatering om waterophoping en schade door vorst te voorkomen.

3. Kan ik mijn bestaande terras vervangen door een terras van gepolierde beton?

Ja, het is mogelijk om uw bestaande terras te vervangen door een terras van gepolierde beton. U moet echter wel rekening houden met de voorbereidingswerkzaamheden, zoals het verwijderen van het oude terras en het egaliseren van de ondergrond.

4. Hoe vaak moet ik mijn gepolierde beton terras reinigen en onderhouden?

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw terras regelmatig te vegen en minimaal één keer per jaar grondig te reinigen met een geschikte betonreiniger. Bescherm het oppervlak om de paar jaar met een betonsealer om de levensduur van het terras te verlengen.

5. Wat kost het aanleggen van een terras van gepolierde beton?

De kosten voor het aanleggen van een terras van gepolierde beton variëren afhankelijk van de grootte van het terras, de afwerking, het kleurgebruik en andere factoren. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €100 per vierkante meter, inclusief voorbereidingswerkzaamheden en materiaalkosten.