Betonpomp prijzen

BETONPOMP PRIJZEN EN MOGELIJKHEDEN

Bij bouwwerkzaamheden waarbij het beton over een grotere afstand moet worden vervoerd is een betonpomp nodig. Afhankelijk van de vereisten kunnen de betonpomp prijzen flink uiteen lopen, ook hanteren verschillende aanbieders andere tarieven. Het is verstandig om in een vroeg stadium reeds contact te leggen met de leverancier, naast de betonpomp prijzen kan deze ook de plannen bekijken en een oplossing op maat bieden. Daarmee kunt u niet alleen kosten besparen maar ook tijd winnen en efficiënter te werk gaan.

PRIJZEN BETONPOMP

Betonpomp “citypomp” standaard met 60 lm dunne darm – pomp zonder giek – verplicht grind 4/14 te nemen : 340€ – + 75/uur (aankomst – vertrek + ½ uur poetsen) Op vraag kan ook tot 100 lm.

  • Betonpomp 24 m : 305€ – + 5€/m3
  • Betonpomp 32 m : 320€ – + 5,5€/m3
  • Betonpomp 36 m : 340€ – + 7€/m3
  • Betonpomp 42 m : 500€ – + 8€/m3

HET GEBRUIK VAN EEN BETONPOMP

Een betonpomp wordt gebruikt om het beton te transporteren van de mixer naar de eindbestemming. De pomp kan op zichzelf staan of gemonteerd zijn op een speciale vrachtwagen. Een zelfrijdende pomp kan gebruikt wordt tijdens de constructie van stuwdammen, bruggen en gebouwen. Met dit soort materieel kan beton met een maximale korrelgrootte van 63 mm worden getransporteerd. Naast de betonpomp prijzen moet ook rekening gehouden worden met het vrachtwagenchassis, het pompsysteem en de verdeelmast. De specificaties van dit materieel worden gebaseerd op het bouwplan en de specifieke omstandigheden, daarom zijn standaard betonpomp prijzen eigenlijk niet relevant. Elk project betreft een oplossing op maat met bijbehorende offerte.

WAT IS EEN ZUIGERPOMP?

Dit type betonpomp wordt al een eeuw gebruikt voor bouwwerkzaamheden. De moderne zuigerpomp werkt op basis van een dubbele zuiger, deze worden aangedreven door een dieselmotor of een elektromotor. De zuigers worden op hydraulische wijze met elkaar verbonden via de aandrijfcilinder en werken tegen elkaar in.

HOE WERKT EEN ZUIGERPOMP?

Er wordt een onderdruk gecreëerd door de achteruitlopende perszuiger van de perscilinder, hierdoor wordt het beton vanuit de stortbak in de cilinder gezogen. De vooruitlopende perszuiger drukt tegelijkertijd de inhoud van de ander perscilinder in de persleiding door de wisselbuis. Wanneer de slag ten einde is schuift de wisselbuis voor de gevulde perscilinder en de perszuigers gaan verder in omgekeerde richting. De machine kan ook terugpompen om verstoppingen te verwijderen en de pomp te reinigen. Naast de persdruk en het machinegewicht zijn de betonpomp prijzen van dit systeem doorgaans heel aantrekkelijk.

WAT IS EEN ROTORPOMP?

Dit pompsysteem zit in basis eenvoudig in elkaar. Daarnaast is het een compact pompsysteem waarbij geen speciale betonschuif nodig is. De rotorpomp maakt minder geluid dan een zuigerpomp. Bij dit systeem wordt via de ronddraaiende rollen in het rotorhuis het beton in de persslang geperst. Wanneer een rotorpomp op de juiste wijze wordt afgesteld zal het perssysteem geheel afgesloten zijn. Dit type pomp wordt doorgaans gebruikt op zelfrijdende betonmolens.

HOE WERKT EEN ROTORPOMP?

Een speciale vacuümpomp zorgt voor een constante onderdruk in het rotorhuis. De persslang achter de drukrollen wordt met beton gevuld door de hogere luchtdruk op het betonoppervlak in de mengtrommel. De rotorpomp wordt aangedreven via een hydraulische motor waarmee de aanvoersnelheid traploos kan worden ingesteld. Er zal nagenoeg geen beton achterblijven in de aanvoerbak. De rotorpomp kan naast beton ook water en fijnmortel verwerken.

VOORDELIGE BETONPOMP PRIJZEN

Naast de betonpomp prijzen moet u ook rekening houden met het juiste schuifsysteem zoals een vlakke schuif, zwenkbuis, slurf of andere methode. Ook heeft u de juiste betonverdeelmast nodig. Op basis van uw bouwplan is de juiste oplossing te bepalen in overleg met uw leverancier.