Gepolierde trap in beton: prijs voor betontrappen

De trap van gepolierd beton is een voortzetting van de klassieke trap. Trappen van beton zijn altijd al populair geweest. Dat komt natuurlijk vooral ook doordat ze heel sterk zijn. Je kunt ze eindeloos blijven gebruiken. Doordat ze tegenwoordig bijvoorbeeld door polieren ook beter af te werken zijn, worden ze ook op meer plekken gebruikt. Ze zijn nu niet alleen aantrekkelijk voor trappenhuizen, maar ook voor bijvoorbeeld een woning. Ze zijn bovendien mooi strak te polijsten en zien er daardoor mooi uit in een hedendaagse ruwe look. Het is leuk om hier dieper op in te gaan.

HET JUISTE SOORT MATERIAAL

gepolierde trap

Een trap van gepolierd beton is van het juiste materiaal gemaakt. Je kunt de trap dan blijven gebruiken zonder dat deze zal slijten. Bovendien kan de trap tegen vuur en water. Ook is deze stil en heb je weinig nodig voor het onderhoud. Een trap die op deze manier is gemaakt wordt direct in een gewenste kleurpigment geboden. Er is verder geen afwerking bij nodig. En gegoten betontrap heeft ook als voordeel dat erop te werken is met bijvoorbeeld hout, natuursteen of tapijt om deze naar wens af te werken.

EEN GEPOLIERDE BETONTRAP OP MAAT

De gepolierde betontrap is op meerdere manieren aan te leggen. Er is een zogenaamde prefabmethode waarbij de trap in de fabriek in een mal gegoten wordt. Ook kan de trap ter plekke bij de bouw laten maken. Wie voor de prefaboptie kiest, is vaak net wat voordeliger uit, omdat deze sneller te maken is. Dat komt doordat er alle ruimte voor is. Een trap op locatie gieten vergt meer werk en is dus vaak ook iets duurder. Dan is de trap op maat vaak interessanter. Het op locatie maken van de trap maakt echter wel meer mogelijk. De trap is beter vorm te geven en mooi aan te sluiten. Het is leuk om te zien hoe nauwkeurig dit kan.

Wie geen ervaring heeft met dit soort werkzaamheden, kan ook beter niet zelf deze trap maken. Het is goed om dan een specialist in te schakelen. Denk alleen al aan de mate van druk die beton kan uitoefenen. Dat moet wel perfect in de constructie van de woning passen. Anders zal dit namelijk fout gaan en heel veel gaan kosten.

WAT KOST EEN BETONTRAP?

De kosten voor een trap van gepolierd beton hangen af van de moeilijkheid van het werk. Denk aan de hoeken, de afwerking maar ook het aantal treden. De trappen beginnen bij een prijs van 1500 euro, maar dit kan wel oplopen. Bedenk wel dat de trap niet afgewerkt hoeft te worden en er nauwelijks onderhoud nodig is. De kosten lopen later dus niet verder op. De specialist kan dit allemaal goed verzorgen.

DE JUISTE KLEUREN EN VORMEN

De trap van gepolierd beton is in allerlei kleuren en vormen te krijgen. Er is van alles mee mogelijk. Denk aan schaven, slijpen, frezen, impregneren, zandstralen en polijsten. Zo is de trap ook ruw te maken zodat je niet uitglijdt. De trap is ook water- en vuilafstotend te maken. Daarnaast kan met allerlei kleurpigmenten gewerkt worden. Het is mogelijk om de afwerking in beton helemaal aan te laten sluiten op wat jij wilt. Waarbij je ook kan denken aan het beperken van het onderhoud. Dat is allemaal goed te realiseren.