Isoleren van Polybeton en de opbouw

Wie kiest voor de gepolierde betonvloer, zal ook aandacht moeten hebben voor de juiste mate van isolatie. Wie de vloer niet isoleert, zal veel energie verloren zien gaan. De vloer is immers van nature behoorlijk koud. Dit kan je doen door voor de juiste vloeropbouw te kiezen. Daarnaast is het goed om te weten welke isolatie je het best kunt toepassen.

isoleren van polybeton

KIEZEN VOOR EEN BETONVLOER MET ISOLATIE

Wie voor de juiste vloeropbouw wil kiezen, kiest voor een vloeropbouw met een afwerking met gepolierd beton. De dikte komt dan op ongeveer 20 centimeter uit. Dit wordt gemeten van de vloerplaat. Er worden dan ook afvoeren en leidingen in de vloer geplaatst, met daarop een laag isolatie. Daardoor is al 6 tot 10 centimeter opbouw verzorgd. Isolatie kan bijvoorbeeld met pur of met harde isolatieplaten worden gedaan. Vaak zijn de drukvaste isolatieplaten de beste optie vanwege de druk van het beton erop. Het beton wordt met een laag afgewerkt om op de isolatie gelegd te worden. In combinatie met vloerverwarming komt er dan zo’n 8 tot 12 centimeter bij. Dit is dus ongeveer 20 centimeter in het totaal.

DE VOORDELEN VAN ISOLATIE ONDER EEN BETONVLOER

De warmte stijgt op en de vloer is altijd koud om die reden. Wanneer er dus geen isolatie wordt aangebracht, dan zal dat betekenen dat het altijd koud op de grond is en een stuk warmer op bijvoorbeeld een meter hoogte. Die voelt natuurlijk niet direct heel aantrekkelijk aan. Dit betekent ook dat er meer gebruik van de cv-installatie wordt gemaakt. Op die manier wordt het pas comfortabel. Een isolatielaag lost dit op. Het is bovendien ook veel voordeliger.

Andere voordelen zijn dat je minder vocht en stof in huis hebt en dus ook minder kans op schimmelvorming hebt. Het zal minder tochten aan de vloer. De vloer is gemakkelijk en voordelig aan te leggen. Er zijn goede subsidies te krijgen voor de aanleg. Je bent duurzaam bezig omdat je minder zal stoken. Dit zijn allemaal belangrijke voordelen om mee te wegen.

PRIJZEN VLOERISOLATIE VOOR BETONVLOERVLOEREN

Het aanbrengen van pur of isolatieplaten komt neer op ongeveer 20 euro per vierkante meter. Het is wel belangrijk om eerst de tijd te nemen en uit te zoeken wat de beste optie voor jou is. Zo kan je goede isolatie vinden. Er zijn veel ervaren specialisten op de markt die dit goed voor je kunnen aanleggen voor een aantrekkelijke prijs.