Doe-het-zelf Beton Cire – Eenvoudige Gids

Beton cire zelf aanbrengen is een haalbaar doe-het-zelf project met de juiste voorbereiding en begeleiding. In dit artikel lees je alles over het stappenplan en gereedschap dat je nodig hebt om beton cire zelf aan te brengen. Daarnaast ontdek je de verschillende toepassingsmogelijkheden van beton cire en hoe je het kunt onderhouden. Volg deze eenvoudige gids en ga direct aan de slag met het creëren van prachtige beton cire oppervlakken in jouw huis.

beton cire zelf doen

Belangrijkste punten

 • Beton cire zelf doen is haalbaar met de juiste voorbereiding en begeleiding.
 • Ontdek het stappenplan en het gereedschap dat je nodig hebt.
 • Leer over de verschillende toepassingsmogelijkheden van beton cire.
 • Ontdek hoe je beton cire kunt onderhouden voor een langdurig mooi resultaat.
 • Overweeg een workshop of advies bij Beton Deluxe voor professioneel advies.

Voorbereiding voor het aanbrengen van beton cire

Voordat je begint met het aanbrengen van beton cire is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Een droog, schoon en stofvrij oppervlak zorgt voor een beter eindresultaat. Volg het onderstaande stappenplan om je voor te bereiden op het aanbrengen van beton cire en een succesvolle toepassing te garanderen.

 1. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig droog is. Eventueel vocht kan invloed hebben op de hechting van de beton cire.
 2. Maak het oppervlak grondig schoon. Verwijder vuil, stof en andere verontreinigingen met een geschikt reinigingsmiddel.
 3. Schuur het oppervlak indien nodig om oneffenheden weg te werken en een gladde basis te creëren. Gebruik hiervoor een schuurmachine met het juiste schuurpapier.
 4. Bereid de beton cire pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan variëren per merk en type beton cire.
 5. Maak alle benodigde gereedschappen klaar, zoals een mixer, pleisterspaan en eventuele andere specifieke gereedschappen die nodig zijn voor jouw specifieke beton cire project.

Tip: Neem de tijd voor de voorbereiding en zorg ervoor dat alle stappen zorgvuldig worden doorlopen. Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle toepassing van beton cire.

Met deze voorbereiding ben je klaar om beton cire aan te brengen en prachtige oppervlakken in jouw huis te creëren.

Voorbereiding voor het aanbrengen van beton cire
Zorg voor een droog oppervlak
Maak het oppervlak schoon en vrij van vuil
Schuur het oppervlak indien nodig
Bereid de beton cire pasta volgens de aanwijzingen
Maak alle benodigde gereedschappen klaar

Het stappenplan voor het aanbrengen van beton cire

Volg deze stappen om beton cire zelf aan te brengen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak droog, schoon en stofvrij is. Dit zorgt voor een beter resultaat bij het aanbrengen van beton cire.
 2. Primer aanbrengen: Breng een primer aan op het oppervlak om de hechting van de beton cire te verbeteren. Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste hoeveelheid en droogtijd.
 3. Beton cire aanmaken: Volg de instructies op de verpakking om de beton cire pasta aan te maken. Zorg ervoor dat je de juiste verhoudingen volgt voor een goede consistentie.
 4. Beton cire aanbrengen: Gebruik een pleisterspaan om de beton cire gelijkmatig over het oppervlak te verspreiden. Werk in kleine gedeeltes en zorg voor een egale laagdikte.
 5. Textureren: Gebruik een textuurroller of een andere textureringsmethode om het gewenste patroon of structuur aan te brengen op de beton cire laag. Dit zorgt voor een decoratief effect.
 6. Afwerking: Laat de beton cire goed drogen volgens de instructies van de fabrikant. Breng vervolgens een sealer aan om het oppervlak te beschermen en de duurzaamheid te verhogen.

Gereedschap voor het aanbrengen van beton cire

Om beton cire zelf aan te brengen, heb je een aantal gereedschappen nodig. Zorg ervoor dat je het volgende klaarzet voordat je begint:

 • Mixer
 • Pleisterspaan
 • Punttroffel
 • In- en uitwendige hoekschop
 • Rollerset

Met deze gereedschappen ben je klaar om beton cire zelf aan te brengen.

Let op: Het gebruik van het juiste gereedschap is essentieel voor een succesvolle toepassing van beton cire. Zorg ervoor dat je gereedschap schoon en goed onderhouden is voor het beste resultaat. Volg nauwkeurig de instructies bij het gebruik van de gereedschappen en houd veiligheid altijd in gedachten.

Toepassingsmogelijkheden van beton cire

Beton cire is een veelzijdig materiaal dat op verschillende oppervlakken kan worden aangebracht, waardoor het breed toepasbaar is in verschillende ruimtes in huis. Of je nu je muren, plafonds, wanden of meubels wilt transformeren, beton cire biedt talloze mogelijkheden. Met beton cire kun je een prachtige betonlook creëren die een modern en industrieel karakter aan je interieur geeft.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van beton cire op muren en plafonds om een robuuste en stoere uitstraling te creëren. De naadloze afwerking zorgt voor een strak en minimalistisch resultaat. Daarnaast kun je beton cire ook toepassen op wanden in de badkamer, keuken of andere natte ruimtes, omdat het waterdicht is en bestand is tegen vocht en schimmel.

Maar beton cire is niet alleen geschikt voor grote oppervlakken. Je kunt het ook gebruiken om meubels zoals kasten, tafelbladen en keukenbladen te bekleden. Op deze manier geef je je meubels een unieke en eigentijdse uitstraling. Door te spelen met kleuren en afwerkingen kun je beton cire afstemmen op je interieur en de gewenste sfeer creëren.

Met beton cire zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de vele manieren waarop je beton cire kunt gebruiken om je huis een moderne en unieke uitstraling te geven.

Onderhoud van beton cire

Om beton cire in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Door het juiste onderhoud te bieden, kun je ervoor zorgen dat jouw beton cire oppervlakken er jarenlang mooi uit blijven zien. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van beton cire:

 1. Gebruik milde schoonmaakmiddelen: Om beton cire schoon te maken, is het belangrijk om milde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Denk hierbij aan merken zoals Ecover, Andy, Ajax of gewone groene zeep. Deze reinigingsmiddelen verwijderen vuil en vlekken zonder het beton cire oppervlak aan te tasten.
 2. Vermijd bijtende middelen: Het is essentieel om bijtende schoonmaakmiddelen te vermijden bij het reinigen van beton cire. Middelen zoals chloor, schoonmaakazijn of cif/jif kunnen het oppervlak beschadigen en de afwerkingslaag aantasten. Kies altijd voor milde schoonmaakproducten.
 3. Regelmatige reiniging: Om beton cire in optimale staat te houden, is regelmatige reiniging nodig. Maak het oppervlak schoon met een vochtige doek of spons. Verwijder eventuele vlekken of morsen zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze in het beton cire dringen.

Met de juiste onderhoudsproducten en regelmatige reiniging kun je ervoor zorgen dat jouw beton cire oppervlakken er jarenlang mooi uitzien. Investeer in schoonmaakproducten van goede kwaliteit en neem de tijd om je beton cire regelmatig schoon te maken. Zo kun je blijven genieten van de unieke uitstraling die beton cire biedt.

Beton cire onderhoudsproduct Beschrijving
Ecover Mild schoonmaakmiddel dat vuil en vlekken verwijdert zonder het beton cire oppervlak aan te tasten.
Andy Effectief schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het reinigen van beton cire oppervlakken.
Ajax Milde zeep die speciaal is ontworpen om beton cire schoon te maken zonder de afwerking aan te tasten.
Gewone groene zeep Natuurlijk schoonmaakmiddel dat vuil verwijdert en beton cire oppervlakken fris laat ruiken.

Workshop en advies bij Beton Deluxe

Ben je nog niet volledig zeker over het zelf aanbrengen van beton cire? Bij Beton Deluxe kun je een workshop volgen waar je vakbekwaam advies krijgt en informatie over de verschillende toepassingsmogelijkheden. We denken graag met je mee en bieden uitstekende service om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat behaalt met beton cire.

Onze beton cire workshop is speciaal ontworpen om je de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om beton cire succesvol toe te passen. Tijdens de workshop leer je alles over de voorbereiding, technieken en afwerking. Onze ervaren professionals begeleiden je stap voor stap en beantwoorden al je vragen.

We bieden ook advies op maat aan waarbij we naar jouw specifieke situatie kijken en je helpen de juiste keuzes te maken. Of je nu een beton cire project wilt uitvoeren in je badkamer, keuken of woonkamer, wij hebben de expertise om je te adviseren over de beste aanpak voor jouw situatie.

Beton cire workshop – Wat kun je verwachten?

 • Uitgebreide uitleg over het stappenplan voor het aanbrengen van beton cire.
 • Demonstraties van verschillende technieken en toepassingen.
 • Praktische tips en tricks voor een professioneel resultaat.
 • Begeleiding bij het toepassen van beton cire op een oefenpaneel.
 • Mogelijkheid om vragen te stellen en persoonlijk advies te ontvangen.

“De beton cire workshop bij Beton Deluxe heeft me veel zelfvertrouwen gegeven om aan de slag te gaan met mijn eigen beton cire projecten. Het was fantastisch om directe hands-on ervaring op te doen en te leren van echte professionals. Ik raad deze workshop zeker aan aan iedereen die geïnteresseerd is in beton cire!” – Klantreview

Bij Beton Deluxe streven we naar kwaliteit en tevredenheid bij al onze klanten. Schrijf je in voor een beton cire workshop en ontvang betrouwbaar advies en begeleiding van onze experts. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Beton Deluxe voor jou kan betekenen!

beton cire workshop

Beton cire meubels maken

Met beton cire kun je niet alleen wanden en vloeren bedekken, maar ook je eigen meubels maken. Je kunt beton cire gebruiken om een aanrechtblad, vensterbank, tafelblad, boekenplank, tv-meubel, trap of badkamermeubel van beton cire te maken. Het zelf maken van beton cire meubels geeft je de vrijheid om de vorm, afmetingen en verhoudingen helemaal zelf te bepalen.

Met beton cire kun je jouw meubels een unieke, moderne uitstraling geven. Of je nu een strakke betonlook wilt creëren of juist iets meer een ruwe, natuurlijke uitstraling wilt bereiken, met beton cire is het mogelijk. Je kunt spelen met verschillende kleuren en afwerkingen om de perfecte stijl te realiseren die past bij jouw interieur.

“Het zelf maken van beton cire meubels geeft je de vrijheid om de vorm, afmetingen, en verhoudingen helemaal zelf te bepalen.”

Daarnaast biedt beton cire ook praktische voordelen voor meubels. Het is duurzaam, slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Met een goede sealer en coating blijven jouw beton cire meubels jarenlang mooi en kunnen ze tegen een stootje.

Beton cire aanrechtblad

Een populair meubelstuk om te maken met beton cire is een aanrechtblad. Met een beton cire aanrechtblad voeg je direct een moderne en industriële touch toe aan je keuken. Daarnaast is een beton cire aanrechtblad praktisch en gemakkelijk schoon te houden.

Om een beton cire aanrechtblad te maken, volg je een stappenplan waarin je de juiste materialen en technieken gebruikt. Hierdoor kun je een duurzaam en hoogwaardig beton cire aanrechtblad creëren dat perfect past bij jouw keuken.

Wil je zelf aan de slag met het maken van een beton cire aanrechtblad? Hieronder vind je een overzicht van de benodigde stappen:

 1. Maak een ontwerp en bepaal de afmetingen van het aanrechtblad.
 2. Bereid het MDF aanrechtblad voor en maak het op maat.
 3. Breng de beton cire base aan en laat het drogen.
 4. Breng de beton cire fino aan en egaliseer het oppervlak.
 5. Werk het aanrechtblad af met een sealer en coating voor bescherming.
Materiaal Benodigdheden
MDF aanrechtblad Handcirkelzaagmachine
Beton cire base Pleisterspaan
Beton cire fino Schuurmachine
Sealer en coating Kwast of roller

Met deze stappen en benodigdheden kun je jouw eigen beton cire aanrechtblad maken en genieten van een uniek en stijlvol element in je keuken.

Stappenplan voor het maken van een beton cire aanrechtblad

Wil je zelf een beton cire aanrechtblad maken? Volg dit stappenplan:

 1. Maak een schets van het aanrechtblad en bepaal de afmetingen en uitsparingen.
 2. Bereid het materiaal en gereedschap voor, waaronder een handcirkelzaagmachine en schuurmachine.
 3. Maak het MDF aanrechtblad met onderdelen, lijm en schroeven.
 4. Breng de beton cire base, fino, sealer en coating aan in verschillende lagen, gevolgd door schuren en drogen.
 5. Plaats het beton cire aanrechtblad en geniet van het resultaat.

Volg deze stappen zorgvuldig en creëer zelf een prachtig beton cire aanrechtblad dat perfect past bij jouw interieur.

Kleurkeuze en afwerking van beton cire

Bij beton cire kun je kiezen uit verschillende kleuren om de perfecte look te creëren die past bij je interieur. Het kleurenpalet van beton cire biedt talloze mogelijkheden om jouw oppervlak een unieke uitstraling te geven. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke betonkleur, een warme aardetint of een opvallende moderne kleur, er is altijd een geschikte kleur voor jouw project. Door te spelen met kleur kun je de gewenste sfeer en stijl in je ruimte creëren.

Om de kleurkeuze te vergemakkelijken, bieden veel leveranciers de mogelijkheid om kleurvoorbeelden te bestellen. Op die manier kun je de kleuren van beton cire in het echt zien en beoordelen hoe ze passen bij de rest van je interieur. Het is belangrijk om rekening te houden met de lichtinval in de ruimte, omdat dit invloed kan hebben op hoe de kleur uiteindelijk oogt.

Naast het kiezen van de juiste kleur is het ook van belang om het beton cire oppervlak goed af te werken voor een duurzame en mooie uitstraling. Een sealer en coating zorgen ervoor dat het beton cire beschermd is tegen vuil, vocht en beschadigingen. Ze vormen een belangrijke laag die ervoor zorgt dat je langer kunt genieten van je beton cire oppervlak.

Het afwerken van beton cire is een essentiële stap om de gewenste uitstraling te bereiken. Niet alleen beschermt het de oppervlakken tegen dagelijkse slijtage, maar het zorgt ook voor de karakteristieke glans en gladheid die beton cire zo kenmerkend maakt.

Voordelen van een goede afwerking

Door je beton cire oppervlak op de juiste manier af te werken, profiteer je van verschillende voordelen:

 • Bescherming: Een sealer en coating vormen een beschermende laag die het oppervlak beschermt tegen vlekken, vuil en vocht.
 • Duurzaamheid: Met de juiste afwerking wordt het oppervlak duurzamer en minder gevoelig voor krassen en beschadigingen.
 • Makkelijk schoon te maken: Een goed afgewerkt beton cire oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Vuil en vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd zonder het oppervlak te beschadigen.
 • Mooie uitstraling: De afwerking zorgt voor een prachtige glans en gladheid, waardoor het beton cire oppervlak er professioneel en verzorgd uitziet.

Compleet stappenplan voor afwerking

Hieronder volgt een stappenplan voor het afwerken van beton cire:

 1. Breng een sealer aan op het beton cire oppervlak met behulp van een roller of kwast. Zorg ervoor dat je gelijkmatige lagen aanbrengt en de sealer goed laat drogen tussen elke laag.
 2. Nadat de sealer volledig is opgedroogd, breng je een coating aan op het oppervlak. Ook hier is het belangrijk om gelijkmatig en in dunne lagen te werken. Laat de coating goed drogen voordat je een volgende laag aanbrengt.
 3. Herhaal de stappen van het aanbrengen van de coating totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Houd er rekening mee dat het aantal lagen afhankelijk is van de gewenste glans en bescherming.
 4. Laat de laatste laag volledig uitharden voordat je het beton cire oppervlak in gebruik neemt.

Met het volgen van dit stappenplan kun je ervoor zorgen dat je beton cire oppervlakken er niet alleen prachtig uitzien, maar ook lang meegaan.

Beton cire afwerking

Conclusie

Beton cire zelf doen is een haalbare optie voor het creëren van prachtige oppervlakken in je huis. Met de juiste voorbereiding, gereedschap en begeleiding kun je met behulp van dit stappenplan en de juiste materialen geweldige resultaten behalen. Neem de tijd om je goed voor te bereiden en volg de stappen zorgvuldig om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Beton cire is een veelzijdig materiaal dat een unieke en moderne uitstraling geeft aan elk interieur. Of je nu muren, plafonds, meubels of zelfs een beton cire aanrechtblad wilt maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met beton cire kun je de juiste sfeer en stijl creëren die bij jouw persoonlijke smaak past.

Start vandaag nog met het creëren van jouw eigen beton cire projecten. Geniet van de creatieve vrijheid en het voldane gevoel dat komt met het zelf doen van beton cire. Laat jouw interieur stralen met de unieke uitstraling en duurzaamheid van beton cire. Ontdek de veelzijdigheid en schoonheid van dit materiaal en maak jouw huis nog mooier met beton cire.