Polybeton Badkamer Trends & Stijlen 2024

Welkom bij onze diepgaande verkenning van de badkamertrends en stijlen voor 2024. In dit artikel zullen we ons concentreren op de opkomende trends op het gebied van polybeton badkamers. Als een duurzaam en veelzijdig materiaal, heeft polybeton de aandacht getrokken van zowel ontwerpers als huiseigenaren die op zoek zijn naar een moderne en stijlvolle badkamer. We zullen kijken naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van natuurlijke materialen, duurzaamheid, minimalisme, slimme technologie, verlichting, kleuren en patronen.

Maar laten we eerst eens kijken wat polybeton nu eigenlijk is. Polybeton is een mengsel van cement, kunststofhars en vulstoffen. Het resultaat is een materiaal dat duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken is. Het kan worden gebruikt voor vloeren, wanden, meubels en zelfs sanitair. Met polybeton kunt u een tijdloze en moderne uitstraling creëren in uw badkamer.

badkamer

Belangrijkste inzichten:

 • De badkamertrends van 2023 draaien om warmte, duurzaamheid, minimalisme en slimme technologie
 • Natuurlijke materialen zoals hout, steen en beton zijn populair voor het creëren van een warme sfeer
 • Sustainability speelt een grote rol, met mensen die investeren in eco-vriendelijke producten
 • Minimalistische ontwerpen met strakke lijnen en functionaliteit blijven in trek
 • Slimme technologieën zoals slimme douches en verlichting zorgen voor extra comfort en gemak

Warmte creëren met natuurlijke materialen

In 2023, zullen natuurlijke materialen zoals hout, steen, beton en marmer steeds populairder worden bij het creëren van een warme en uitnodigende sfeer in de badkamer. Deze materialen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, van houten vloeren tot marmeren wandtegels, voor een luxueuze en gezellige uitstraling.

“De natuurlijke schoonheid en textuur van deze materialen voegen een vleugje warmte en authenticiteit toe aan elke badkamer,” zegt interieurontwerper Lisa Willems. “Houten meubels en accessoires geven de ruimte een organische uitstraling, terwijl stenen oppervlakken een rustiek en elegant gevoel creëren.”

Om een industriële look te bereiken, kan beton een uitstekende keuze zijn. Betonnen wastafels en badkuipen geven de badkamer een stoer en modern karakter. Combineer beton met houten accenten en natuurlijke kleuren voor een harmonieus geheel.

De veelzijdigheid van natuurlijke materialen

Een van de voordelen van natuurlijke materialen is hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden gebruikt in zowel moderne als klassieke badkamers en passen bij verschillende interieurstijlen. Hier zijn een paar ideeën om natuurlijke materialen op creatieve manieren te integreren in je badkamerontwerp:

 1. Gebruik houten vloeren voor een warme en gezellige uitstraling.
 2. Kies voor een marmeren wastafelblad voor een luxe touch.
 3. Creëer een natuurlijke accentwand met gestapelde stenen.
 4. Integreer betonnen accessoires zoals een zeepdispenser of tandenborstelhouder.

Met natuurlijke materialen kun je een badkamer creëren waarin comfort en stijl hand in hand gaan. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek welke materialen bij jouw persoonlijke smaak en interieurstijl passen.

Overzicht van natuurlijke materialen

Materiaal Kenmerken
Hout Natuurlijke uitstraling, warmte, veelzijdigheid
Steen Rustiek, duurzaam, textuur
Beton Industriële look, modern, stoer
Marmer Luxe, elegant, klassiek

Door natuurlijke materialen zoals hout, steen, beton en marmer te gebruiken, kun je een tijdloze en uitnodigende badkamer creëren. Laat je inspireren door de schoonheid van deze materialen en voeg een vleugje warmte toe aan je persoonlijke oase van ontspanning.

Een groen tintje

In de badkamertrends van 2023 staat duurzaamheid centraal. Mensen investeren in milieuvriendelijke badkamerproducten, waaronder natuurlijke reinigingsmiddelen, waterbesparende kranen en energiebesparende thermostaatkranen. Door deze elementen in uw badkamer op te nemen, kunt u uw ecologische impact verminderen.

Met duurzaamheid in gedachten is het gebruik van natuurlijke reinigingsmiddelen een geweldige keuze. Ze zijn gemaakt van milieuvriendelijke ingrediënten en zijn net zo effectief als traditionele schoonmaakmiddelen. Natuurlijke reinigingsmiddelen zijn minder schadelijk voor het milieu, omdat ze geen agressieve chemicaliën bevatten die in het afvalwater terecht kunnen komen.

Naast natuurlijke reinigingsmiddelen kunnen waterbesparende kranen en energiebesparende thermostaatkranen ook een grote impact hebben op uw water- en energieverbruik. Waterbesparende kranen verminderen de hoeveelheid water die wordt verspild en helpen u geld te besparen op uw waterrekening. Energiebesparende thermostaatkranen zorgen voor een efficiënter gebruik van warm water, waardoor u energie en geld kunt besparen.

“Het gebruik van duurzame badkamerproducten draagt niet alleen bij aan de bescherming van het milieu, maar kan ook leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn. Het is een win-winsituatie voor zowel het milieu als uw portemonnee.”

Door te kiezen voor duurzame oplossingen in uw badkamer kunt u een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd genieten van een stijlvolle en functionele ruimte.

Voordelen van duurzame badkamerproducten Hoe ze bijdragen aan duurzaamheid
Minder schadelijke chemicaliën Natuurlijke reinigingsmiddelen bevatten geen agressieve chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en uw gezondheid.
Waterbesparing Waterbesparende kranen verminderen de hoeveelheid water die wordt verspild, waardoor u uw waterverbruik kunt verminderen.
Energiebesparing Energiebesparende thermostaatkranen zorgen voor een efficiënter gebruik van warm water, waardoor u energie en geld kunt besparen.

Met duurzame badkamerproducten kunt u een verschil maken door te kiezen voor een milieuvriendelijke benadering zonder compromissen te sluiten op het gebied van functionaliteit en stijl.

Minimalistisch blijft in trek

Minimalistische badkamers blijven ook in 2023 populair. Deze stijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen, geïntegreerde verlichting, neutrale kleuren en een focus op functionaliteit. Een minimalistische badkamer creëert een rustige en serene sfeer, waarin je volledig kunt ontspannen. Er zijn twee populaire minimalistische stijlen: het Scandinavisch design en de Japandi-stijl.

Het Scandinavisch design kenmerkt zich door zijn eenvoud en natuurlijke kleurenpalet. Deze stijl maakt gebruik van lichte tinten, zoals wit, beige en pastelkleuren, en combineert deze met natuurlijke materialen zoals hout en keramiek. Het resultaat is een tijdloze en serene badkamer die rust en harmonie uitstraalt.

De Japandi-stijl combineert elementen van de Japanse en Scandinavische esthetiek. Deze stijl kenmerkt zich door zijn minimalistische ontwerp, waarbij donkere kleuren worden gecombineerd met lichte elementen. Het contrast tussen lichte en donkere tinten zorgt voor een speelse en toch rustgevende uitstraling.

Minimalistische badkamers zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. Door de nadruk te leggen op eenvoud en ruimtelijkheid, kun je optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte en creëer je een gevoel van ruimtelijkheid. Daarnaast zorgt de strakke vormgeving ervoor dat de badkamer gemakkelijk schoon te houden is, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

Minimalistische badkamers stralen rust en eenvoud uit. Ze zijn perfect voor mensen die houden van een opgeruimde en serene omgeving. Met het Scandinavisch design en de Japandi-stijl kun je een minimalistische badkamer creëren die zowel tijdloos als stijlvol is.

Als je jouw badkamer wilt voorzien van een minimalistische uitstraling, is het belangrijk om te kiezen voor strakke lijnen, geïntegreerde verlichting en neutrale kleuren. Minimalisme draait om eenvoud, dus zorg ervoor dat je alleen de essentiële elementen in de badkamer plaatst. Ruimte en licht zijn belangrijke aspecten van een minimalistische badkamer, dus overweeg het gebruik van grote ramen en spiegels om de ruimte optisch te vergroten.

Met een minimalistische badkamer creëer je een oase van rust en eenvoud in je eigen huis. Het Scandinavisch design en de Japandi-stijl zijn twee populaire minimalistische stijlen die zorgen voor een tijdloze en serene uitstraling. Door te kiezen voor strakke lijnen, geïntegreerde verlichting, en neutrale kleuren kun je jouw badkamer transformeren tot een minimalistisch paradijs.

Slim, slimmer, slimst

In 2023, the future of bathrooms is getting smarter and more convenient than ever before. The integration of smart technology will revolutionize the way we experience and interact with our bathroom spaces. From intelligent showers to mirrors and lighting, these innovative additions will elevate the functionality and comfort of your bathroom.

Slimme douches voor ultiem douchegenot

Imagine stepping into your shower and having it instantly adjust to your desired temperature and water pressure. Smart showers offer a personalized showering experience with features like touchscreens, voice control, and programmable settings. You can save your preferences for the perfect shower every time.

Slimme spiegels voor een persoonlijke touch

Smart mirrors are more than just reflective surfaces. They come equipped with built-in LED lighting, Bluetooth speakers, and even voice-activated assistants. These mirrors can effortlessly enhance your daily routine by providing personalized lighting, playing your favorite music, or even displaying the weather forecast.

Slimme verlichting voor de juiste sfeer

Smart lighting systems will allow you to create the perfect ambiance in your bathroom. With customizable colors, dimming options, and automated schedules, you can set the mood for relaxation, energize your morning routine, or even have your lighting sync with your favorite music or movie.

By incorporating smart technology into your bathroom, you can enjoy a new level of comfort, convenience, and efficiency. Whether it’s adjusting your shower settings with a simple voice command or creating the perfect lighting for a luxurious bubble bath, the possibilities are endless.

Verlichting als belangrijk onderdeel

Licht speelt een belangrijke rol in de badkamer van 2023. Door gebruik te maken van badkamerverlichting kun je zowel functionele als decoratieve effecten creëren. Er zijn verschillende mogelijkheden om de verlichting in je badkamer op een slimme manier toe te passen, waardoor je de perfecte sfeer kunt creëren voor verschillende activiteiten.

Een populaire trend voor badkamerverlichting in 2023 is het gebruik van LED-strips. Deze kunnen langs de randen van de badkamer worden geplaatst om een subtiel en sfeervol licht te creëren. LED-strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je je badkamer kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en de gewenste ambiance.

Een andere optie voor badkamerverlichting is inbouwverlichting. Deze verlichting kan worden geïntegreerd in het plafond, de muren of zelfs in meubels. Het zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Inbouwverlichting is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kan worden afgestemd op de rest van je badkamerontwerp.

Creëer sfeer met slimme verlichting

Naast LED-strips en inbouwverlichting is slimme verlichting een opkomende trend in de badkamer van 2023. Met slimme verlichting kun je de kleuren en de sfeer van je badkamer aanpassen aan je behoeften en stemming. Met behulp van een smartphone of spraakassistent kun je de verlichting eenvoudig bedienen en instellen op de gewenste helderheid en kleurtemperatuur.

De mogelijkheden met slimme verlichting zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld een ontspannende sfeer creëren tijdens een rustgevend bad, of juist helderder licht gebruiken tijdens het scheren of opmaken. Slimme verlichting maakt het mogelijk om je badkamer aan te passen aan elk moment van de dag en elke situatie.

Om een visuele impressie te geven van de badkamerverlichting van 2023, bekijk de onderstaande afbeelding:

badkamerverlichting

Lichtoptie Voordeel
LED-strips Creëer sfeervol en aanpasbaar licht langs de randen van je badkamer.
Inbouwverlichting Zorgt voor een strakke en moderne uitstraling in je badkamer.
Slimme verlichting Pas de kleuren en sfeer van je badkamer eenvoudig aan met behulp van een smartphone of spraakassistent.

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende mogelijkheden om je badkamer te verlichten en de gewenste sfeer te creëren. Of je nu kiest voor LED-strips, inbouwverlichting of slimme verlichting, het is belangrijk om de verlichting af te stemmen op je persoonlijke smaak en behoeften. Met de juiste badkamerverlichting kun je elke dag genieten van een aangename en sfeervolle badkamerervaring.

Laat je inspireren door kleur en patronen

In 2023 worden kleurrijke badkamers en opvallende patronen steeds populairder. Deze trends bieden een geweldige kans om persoonlijkheid toe te voegen en stijl uit te drukken in je badkamer. Van grafische prints tot mozaïektegels, er zijn talloze mogelijkheden om je badkamer een unieke uitstraling te geven.

Als je durft te experimenteren, kun je met kleurrijke accenten een levendige en dynamische sfeer creëren. Denk aan felle tinten zoals kobaltblauw, felroze of diep paars. Deze kleurrijke details kunnen worden toegepast op muren, accessoires of zelfs opvallende sanitaire voorzieningen zoals een kleurrijke wastafel of toilet.

Een andere manier om kleur toe te voegen is door te spelen met ton-sur-ton combinaties, waarbij verschillende tinten van dezelfde kleur worden gebruikt. Dit zorgt voor een verfijnd en harmonieus effect in de badkamer. Combineer bijvoorbeeld verschillende tinten groen voor een frisse en rustgevende uitstraling.

De kleuren en patronen die je kiest voor je badkamer kunnen een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Durf te experimenteren en laat je inspireren door de trends van 2023.

Naast kleur kunnen grafische prints een speelse en eigentijdse touch toevoegen aan jouw badkamer. Denk aan geometrische vormen, abstracte motieven of bloemenprints. Deze prints kunnen worden toegepast op wandtegels, gordijnen of zelfs op badkameraccessoires zoals handdoeken of zeepdispensers.

Wil je een echte eyecatcher in je badkamer? Kies dan voor mozaïektegels. Met mozaïektegels kun je prachtige patronen en kleurrijke ontwerpen creëren. Of je nu kiest voor een volledige muur of alleen een accentwand, mozaïektegels voegen een uniek en artistiek element toe aan je badkamer.

De combinatie van kleur en patronen in de badkamer geeft je de mogelijkheid om een persoonlijke en levendige ruimte te creëren. Durf te spelen met verschillende kleurenschema’s en patronen en maak van je badkamer een echt statement.

Perfect voor op een badkamer: aardetinten en ton sur ton

Aardetinten en ton-sur-ton ontwerpen blijven populair in 2023. Deze natuurlijke en zachte kleuren, zoals beige, terracotta en bruin, kunnen worden gecombineerd met andere kleuren en materialen om een vredige en warme Middellandse Zee sfeer in de badkamer te creëren.

Door gebruik te maken van aardetinten en ton-sur-ton ontwerpen kan de badkamer een rustige uitstraling krijgen. Deze kleuren stralen warmte en geborgenheid uit, waardoor je je direct op je gemak voelt in de badkamer.

De voordelen van aardetinten en ton-sur-ton in de badkamer

 • Rustgevend: Aardetinten en ton-sur-ton ontwerpen zorgen voor een kalmerende en ontspannen sfeer in de badkamer, waardoor je echt tot rust kunt komen.
 • Veelzijdig: Deze natuurlijke kleuren passen goed bij verschillende interieurstijlen en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere kleuren en materialen.
 • Tijloos: Aardetinten en ton-sur-ton ontwerpen zijn tijdloos en gaan niet snel uit de mode. Je kunt jarenlang genieten van een badkamer met een rustgevende uitstraling.

Combineer aardetinten bijvoorbeeld met houten elementen en warme verlichting om een nog gezelligere sfeer te creëren. Hierbij kun je denken aan een houten wastafelmeubel en wandlampen met een zacht licht.

“Met aardetinten en een ton-sur-ton ontwerp wordt de badkamer een plek van rust en harmonie. Je kunt jezelf onderdompelen in een oase van natuurlijke kleuren en materialen, waardoor je badkamer een echt toevluchtsoord wordt.” – Interieurontwerper Lisa van der Velden

Voordelen van aardetinten en ton-sur-ton in de badkamer
Rustgevend Creëert een kalmerende en ontspannen sfeer
Veelzijdig Past goed bij verschillende interieurstijlen
Tijdloos Gaat niet snel uit de mode

Waarom kiezen voor vierkant als u voor rond kunt gaan?

In 2023 zullen organische vormen en ronde elementen een prominente rol spelen in badkamerontwerpen. Van ronde kranen tot ovale spiegels en gebogen vrijstaande badkuipen, het integreren van organische vormen voegt warmte en contrast toe aan de badkamer. Deze elementen kunnen een harmonieuze en uitnodigende sfeer creëren.

Een van de manieren om organische vormen in de badkamer te introduceren, is door te kiezen voor een ronde wastafel. Deze afgeronde vorm voegt zachtheid toe aan de ruimte en creëert een charmant en elegant effect. Bovendien zorgt een ronde wastafel voor een uniek designelement dat zich onderscheidt van de traditionele, hoekige wastafels.

Daarnaast kan het gebruik van een ovale spiegel de organische uitstraling in de badkamer versterken. Ovale spiegels bieden een speels en esthetisch aangenaam alternatief voor de gebruikelijke rechthoekige spiegels. Ze voegen een vleugje zachtheid en verfijning toe aan de ruimte en hebben een tijdloos karakter.

Door te kiezen voor organische vormen, zoals ronde wastafels en ovale spiegels, kunt u een badkamer creëren die verder gaat dan standaardvormen en een gevoel van warmte en gastvrijheid uitstraalt.

Voordelen van organische vormen in de badkamer:

 • Toevoeging van zachtheid en warmte aan de ruimte
 • Creëren van een harmonieuze en uitnodigende sfeer
 • Uniek en onderscheidend ontwerp
 • Tijdloze en elegante uitstraling

Voorbeeld van een badkamer met organische vormen:

Element Afbeelding
Ronde wastafel
Ovale spiegel ovale spiegel
Gebogen vrijstaand bad

Door het combineren van deze elementen met andere designkeuzes, zoals organische materialen en natuurlijke kleuren, kunt u een badkamer creëren die een oase van ontspanning en comfort biedt.

Natuurlijke materialen

In 2023, zal er een sterke vraag zijn naar natuurlijke materialen in de badkamer. Met name betonnen baden en betonlook meubelen zullen populair zijn. Deze natuurlijke elementen brengen een industriële, maar toch luxe uitstraling in de badkamer. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

De populariteit van betonnen baden komt voort uit hun strakke en moderne uitstraling. Ze voegen een stoere touch toe aan de badkamer en kunnen worden gecombineerd met verschillende interieurstijlen. Daarnaast bieden betonnen baden een uitstekende duurzaamheid en zijn ze bestand tegen slijtage en vlekken. Het is zeker een investering waard voor een badkamer die lang meegaat.

Naast betonnen baden zullen betonlook meubelen ook in 2023 erg gewild zijn. Deze meubelen geven de badkamer een eigentijdse uitstraling en passen goed bij een minimalistisch interieur. Betonlook meubelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zoals wastafels, badkamerkasten en badkameraccessoires, waardoor er genoeg mogelijkheden zijn om een unieke en stijlvolle badkamerinrichting te creëren.

Ontdek hieronder een voorbeeld van een betonnen bad en betonlook wastafel:

Betonnen Bad Betonlook Wastafel

Met natuurlijke materialen zoals betonnen baden en betonlook meubelen kunt u een trendy en moderne uitstraling creëren in uw badkamer. Ze voegen karakter toe aan de ruimte en bieden tegelijkertijd duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Maak van uw badkamer een oase van rust en stijl met deze natuurlijke elementen.

Asymmetrie in de badkamer

Asymmetrie is een groeiende trend in badkamerontwerp in 2023. Het creëren van een asymmetrische lay-out en het incorporeren van unieke elementen zoals een asymmetrische wastafel voegt interesse en speelsheid toe aan de badkamer. Door af te wijken van traditionele symmetrische ontwerpen, ontstaat er ruimte voor meer creativiteit en personalisatie.

In 2023 willen steeds meer mensen een badkamer die uitnodigt tot speelsheid en expressie. Dit wordt mogelijk gemaakt door te spelen met asymmetrische vormen en ontwerpen. Een asymmetrische wastafel kan een echte blikvanger zijn en een gevoel van uniekheid toevoegen aan de badkamer. Bovendien zorgt de asymmetrie voor een dynamische en levendige uitstraling, waardoor de ruimte interessanter en speelser wordt.

De asymmetrische wastafel kan worden gecombineerd met andere asymmetrische elementen, zoals een spiegel die schuin boven de wastafel wordt geplaatst of planken die op verschillende hoogtes worden opgehangen. Dit zorgt voor een onverwacht en verrassend effect.

Asymmetrie kan ook worden toegepast in de indeling van de badkamer. In plaats van alle elementen symmetrisch te plaatsen, kunnen bijvoorbeeld de douche en het bad zich aan één kant van de ruimte bevinden, terwijl de wastafel aan de andere kant staat. Deze onconventionele indelingen geven de badkamer een eigentijdse uitstraling en benadrukken de speelse en creatieve sfeer.

De trend van asymmetrie in de badkamer biedt eindeloze mogelijkheden om een unieke en persoonlijke ruimte te creëren. Het stelt u in staat om buiten de gebaande paden te treden en een badkamer te ontwerpen die alle conventies doorbreekt. Durf te spelen met asymmetrie en geef uw badkamer een speelse en eigentijdse uitstraling.

Quote van een interieurontwerper:

“Asymmetrie voegt een element van verrassing en spanning toe aan de badkamer. Het breekt de traditionele regels en biedt een manier om creativiteit en persoonlijkheid uit te drukken. Het is een geweldige manier om van je badkamer een unieke en speelse ruimte te maken.” – Anna van der Laan, interieurontwerper

Voordelen van asymmetrie in de badkamer:

 • Biedt creatieve vrijheid en personalisatie
 • Voegt interesse en speelsheid toe aan de ruimte
 • Zorgt voor een eigentijdse en moderne uitstraling
 • Creëert een unieke en onverwachte sfeer

Tips voor het integreren van asymmetrie in uw badkamer:

 1. Kies voor een asymmetrische wastafel
 2. Speel met de plaatsing van spiegels en planken
 3. Overweeg een ongebruikelijke indeling van de badkamer
 4. Combineer asymmetrische elementen met andere trends, zoals natuurlijke materialen of minimalistisch design

Conclusie

De badkamertrends voor 2023 draaien om het creëren van warmte met natuurlijke materialen, het omarmen van duurzaamheid, minimalistische ontwerpen, het integreren van slimme technologieën en het spelen met verlichting, kleur en patronen. Aardetinten, organische vormen en asymmetrie staan ook centraal bij het creëren van unieke en gepersonaliseerde badkamerruimtes. Door deze trends te volgen, kunt u een moderne en stijlvolle badkamer creëren in 2023.

Benut de warmte en gezelligheid van natuurlijke materialen zoals hout, steen, beton en marmer om een uitnodigende sfeer in uw badkamer te ontwerpen. Investeer in duurzame producten en maak gebruik van natuurlijke reinigingsmiddelen, waterbesparende kranen en energiezuinige thermostaatkranen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Behoud een minimalistische stijl in uw badkamer met strakke lijnen, geïntegreerde verlichting en neutrale kleuren. Kies voor smart technologieën zoals slimme douches, spiegels en verlichting om extra comfort en gemak toe te voegen. Experimenteer met kleurrijke elementen, grafische prints en mozaïektegels om uw badkamer een persoonlijke en stijlvolle uitstraling te geven.

Gebruik aardetinten en ton-sur-ton combinaties om een rustige en warme sfeer te creëren. Vergeet niet om organische vormen en asymmetrische elementen toe te voegen voor een speels en uniek ontwerp. Door deze badkamertrends te volgen, kunt u een badkamer creëren die perfect aansluit bij uw wensen en de trends van 2024.