onkruid in beton

9-manieren-om-de-groei-van-onkruid-door-beton-permanent-te-stoppen

Onkruid! Of zoals een man die ik tegenkwam ze noemde, stom onkruid ! Ze kunnen een onoverkomelijk probleem lijken voor huiseigenaren die worstelen om hun mooie geplaveide opritten te beschermen. Maar is er een manier om voor altijd van ze af te zijn? Het is misschien mogelijk, maar niet zonder veel werk.

1) ONKRUIDBESTRIJDINGSGAAS

De kans is groot dat je, als je dit leest, al een probleem hebt met onkruid dat opgroeit door de scheuren in je beton.

Het feit is dat de beste manier om onkruid te voorkomen is om een blok voor het onkruid onder het grind dat je hebt gelegd om te dienen als basis voor het beton.

Deze methode is grotendeels onfeilbaar en gaat ook lang mee. Het scheidt in wezen het oppervlak van het beton van de voedingsstoffen van de bodem, waardoor het onmogelijk is voor eventuele planten om te beginnen met groeien.

Deze preventiemiddelen zullen echter meestal na enkele jaren verslechteren. Wanneer dit gebeurt, kunt u beginnen om een paar onkruid te krijgen.

Je bent dus moe van het onkruid en je vergat dit te doen toen je de plaat voor het eerst goot. Je wilt waarschijnlijk niet het hele ding vervangen, want dat zou duur en moeilijk zijn. Wat is er nog meer te doen?

2) ZOUT DE AARDE

De Romeinen wisten wat ze deden toen ze de aarde in Carthago zout maakten. De truc hier is om het zout tot op de bodem van de scheuren te krijgen, zodat het daadwerkelijk de bodem bereikt die je wilt vernietigen.

Je zult rotszout willen nemen (geen tafelzout) en het over alle scheuren in het beton willen strooien. Dit doodt elk levend onkruid en voorkomt dat nieuw onkruid zijn plaats inneemt. Maar je zult het over een paar jaar weer moeten doen als de grond de tijd heeft gehad om te genezen.

Een waarschuwing over zouten: Beton is kwetsbaar voor afspatting wanneer het voor langere tijd aan zout wordt blootgesteld.

Dit wordt echter meestal veroorzaakt door dooizouten, die relatief vaak worden toegepast. De aard van dit project vereist niet dat de plaat meer dan één of twee keer wordt gezouten.

3) CHEMISCHE BESTRIJDINGSMIDDELEN

Ook chemische bestrijdingsmiddelen zoals glyfosaat zijn zowel dodelijk als invaliderend voor planten. Velen van hen beweren dat ze niet giftig zijn. Wat je ook gebruikt, wees voorzichtig om het niet in te nemen of aan je kinderen te voeren.

Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook erg duur zijn. Dit kan ze ontoegankelijk maken voor veel huiseigenaren.

4) ZELFGEMAAKTE OPLOSSING

In plaats daarvan kunt u een zelfgemaakte pesticideoplossing maken met ingrediënten die u waarschijnlijk in de keuken heeft! (Angstaanjagend, ik weet het.)

Je mixt twee kopjes tafelzout en een gallon witte azijn door elkaar en schudt/mengt het tot het zout volledig is opgelost. Dit is het primaire middel dat het onkruid zal doden. Je voegt dan een theelepel afwasmiddel toe om het spul te helpen bij de dingen die je wilt doden.

Dit is leuk omdat deze oplossing relatief goedkoop is in vergelijking met andere pesticiden. Het heeft ook het voordeel ten opzichte van zout en rubbermulch, omdat het dieper in de scheuren in het beton kan doordringen omdat het een vloeistof is.

5) BLEEKMIDDEL

Net als de andere pesticiden op deze lijst, zal bleekmiddel zowel de levende planten doden als het onmogelijk maken voor nieuwe planten om op te groeien in hun plaats. Ook moet u, net als de andere pesticiden, contact met uw huid vermijden en het inademen of inslikken van schadelijke chemicaliën vermijden.

6) RUBBER MULCH

Rubberen mulch zal elke mogelijkheid van die scheuren die het plantenleven ooit nog zal dragen, vernietigen. Het spul is absoluut giftig.

Het is gemaakt van versnipperde oude banden en andere verwerkte rubberbronnen. Wanneer het gemaakt wordt tot een mulch, geplaatst over de grond, maken ze de omstandigheden volledig onleefbaar voor de meeste planten.

Hoe krijg je het in de scheuren van je oprit? Toewijding, dat is hoe. Als je scheuren breed genoeg zijn om de mulch te passen, hoef je niet veel meer te doen dan hem er bovenin in te steken. Het hoeft niet echt contact te maken met de grond om te werken.

7) KRIJG EEN GEIT

Dit zal het onkruid op zich niet tegenhouden, maar het zal wel voorkomen dat het een probleem wordt. Als een geit op de oprit staat te wachten om planten op te eten die besluiten op te duiken, nou ja, zelfs als ze groeien hoef je er niet over na te denken.

Als iets over geiten je op de verkeerde manier wrijft, zijn er een heleboel andere wezens die het onkruid dat op je oprit opgroeit met plezier opeten.

Schapen en koeien behoren misschien wel tot de meest toegankelijke alternatieven, hoewel je moet oppassen dat je niet meer bijt dan je kunt bijten bij het plukken van je nieuwe huisdier.

8) RADIUM

Is dit een goed idee? Nee. Radium is super radioactief en als je besluit dat je wat op je oprit wilt houden zal het waarschijnlijk meer doden dan alleen het onkruid, als je begrijpt wat ik bedoel. Dat gezegd hebbende, het is een zeer permanente oplossing. Het is onwaarschijnlijk dat je nog een onkruid in die oprit ziet tot het einde van je leven.

Afgezien van de beschikbaarheid en de prijs, komt radium echter met het bijkomende nadeel dat het een potentieel gezondheidsrisico is voor je hele familie, al je buren en zelfs je geit. Dit is iets van een nucleaire optie, maar in de VS vs. USSR wederzijds verzekerde vernietiging soort van manier.

9) VUL GEWOON DE SCHEUR IN

Dit is de beste optie die tot uw beschikking staat. Ondanks de schijn, is het eigenlijk heel moeilijk voor onkruid om door het beton heen te dringen. Door het opvullen van de reeds ontstane scheuren wordt het beduidend minder waarschijnlijk dat onkruid naar de oppervlakte kan doorbreken.

Ook zal het oppervlak er alleen maar mooier uitzien. Het kan meer moeite zijn dan sommige andere opties die u tot uw beschikking heeft, het heeft over het algemeen het beste slagingspercentage voor het voorkomen van nieuw onkruid en helpt de plaat esthetischer te verenigen.

Als u overweegt om radium te gebruiken, moet u dit echt eerst proberen voordat u uw innerlijke gekke wetenschapper eruit laat. Het zal waarschijnlijk werken, en uw oprit zal er veel beter uitzien.

Similar Posts