Oprit installatie: Is het zelf te doen? Zal je er spijt van krijgen?

Doe-het-zelf projecten zijn populair omdat ze de noodzaak om iemand te betalen om het werk zelf te doen, wegnemen. Maar het storten en mengen van je eigen beton om je eigen doe-het-zelf oprit te maken kan een ontmoedigende taak lijken om aan de professionals over te laten. Iedereen kan de expert worden die hij of zij moet zijn om ervoor te zorgen dat hij of zij een project heeft om trots op te zijn.

Iedereen kan zijn eigen doe-het-zelf-beton oprit installeren met het juiste gereedschap, informatie over de omgeving en nieuwe vaardigheden op het gebied van betonstorten en -zetten. Terwijl kleinere projecten gemakkelijker te doen zijn, is een 9-12 voet brede plaat om een enkele auto te parkeren haalbaar voor iedereen die bereid is om deze taak uit te voeren.

Om dit doe-het-zelfproject met het nodige zelfvertrouwen en de nodige vaardigheden te kunnen uitvoeren, zijn hier enkele stappen en tips om u te helpen tevreden te zijn met uw doe-het-zelf werk.

BENODIGDHEDEN

 • rolmaat
 • multiplex
 • palen
 • snaar
 • grind
 • betonmix
 • betonmolen
 • kruiwagen
 • plastic zeil
 • bouwers schop of schoffel
 • stierendrijver of donker
 • randapparaat

STAP 1: CONTROLEER DE LOKALE WETGEVING

Voordat u zelfs maar denkt aan het bouwen van een nieuwe oprit, moet u de wetten van uw stad controleren om te zien of u een vergunning nodig hebt of dat er potentiële riool-, gas- of andere belangrijke pijpleidingen zijn waar u mogelijk tegenaan kunt lopen als u dit project doet. U moet zorgen voor de veiligheid van uzelf en uw buren voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd.

STAP 2: BEREID HET GEBIED VOOR

U moet de grootte van uw nieuwe betonnen oprit plannen, zodat u weet hoeveel materiaal en werk er nodig is om uw project te starten en af te ronden. De afmetingen van de oprit kunnen variëren van breedtes van 9-12 voet als u van plan bent om een enkele oprit voor auto’s te installeren tot 20-24 voet voor een dubbele oprit voor auto’s. De lengte van de oprit is afhankelijk van de beschikbare grond voor dit project.

Zodra u een beslissing heeft genomen over de gewenste maat, meet u deze op met een meetlint en markeert u deze op de grond met palen en touw, waarbij u deze aan elkaar bindt waar u het beton gaat graven en storten.

Plan om ten minste 4 inch in de grond te graven waar u uw beton gaat storten, zodat de oprit het aantal auto’s dat u wilt parkeren op de grond kan ondersteunen.

Afhankelijk van de grootte van uw gewenste oprit, zou het gemakkelijker zijn om het te splitsen in 2×4 multiplex rasterprofielen om uw beton in te gieten, zodat u niet opraken van de tijd als je probeert om het op zijn plaats te krijgen als het begint in te stellen.

STAP 3: BEREID JE VOOR OP HET BETON

Voordat u begint met het storten van het beton, moet u een paar lagen materiaal neerleggen om er zeker van te zijn dat uw trotse handwerk een tijdje meegaat. Leg eerst grind neer op uw nu 4-inch diepe oprit om er zeker van te zijn dat u een studeerbasis heeft om het beton op te laten rusten. Deze stap voorkomt scheuren in de toekomst.

Zet vervolgens de dekzeilen of plastic bodems op het grind om ongewenst vocht uit de grond te houden dat in uw sierbeton terechtkomt. Op dit punt in het proces, zult u het 2×4 multiplex raster willen plaatsen als u ervoor gekozen heeft om dit te doen.

STAP 4: MAAK HET BETON

Er zijn een aantal mogelijkheden voor beton, afhankelijk van de hoeveelheid werk die u wilt doen. U kunt betalen om beton te laten storten in uw doorsnede van de oprit, dat is ongeveer 4-7 dollar per vierkante meter.

Om het DIY project dat u hebt gedaan te bevorderen, kunt u het cement zelf maken met behulp van verschillende merken van betonmix zakken die u kunt vinden op uw lokale huis verbetering winkel. Als je het zelf maakt, zorg er dan voor dat je de instructies op de zak waar het in zit volgt, maar je moet wel een cementmixer gebruiken om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten in de mix goed geïntegreerd zijn.

Uw mengsel moet glad en consistent zijn, dus het kan zijn dat u moet knoeien met het mengsel totdat u het gewenste resultaat bereikt. Als het te lopend is, probeer dan meer van de droge ingrediënten toe te voegen om het meer dikte te geven. Als het te droog is, probeer dan meer water toe te voegen om het te verzachten.

STAP 5: BETON GIETEN EN GENEZEN

U, of de mensen die u hebt ingehuurd, kunt de betonmix in het roostersysteem dat u tijdens de voorbereiding had gemaakt, gieten en uitspreiden met een bouwplatenschep of een schoffel. Om er zeker van te zijn dat u een gelijkmatige oprit heeft, moet u het verse beton gladstrijken voordat het begint uit te harden.

U zult een stierendrijver of een darby willen gebruiken om het plat te maken in dat specifieke gebied. Zorg ervoor dat u het 2×4 multiplexrooster verwijdert na het storten en verspreiden van het beton om een gladde uniforme uitstraling in uw oprit te bereiken. Dit wordt het slaan van het beton genoemd. Als u de voorkeur geeft aan een afgeronde rand voor uw oprit, kunt u altijd een kantenband krijgen om langs de zijkanten van uw pas gestorte cement te lopen voor een professionele uitstraling.

Nu moet u zeven dagen na afloop van uw werk wachten om het beton volledig te laten bezinken, zodat het zijn potentiële stevigheid kan bereiken om uw auto vast te houden. Dit voelt misschien als een lange tijd, maar het zal de moeite waard zijn.

STAP 6: PROBEER HET UIT

Om er zeker van te zijn dat het een levensvatbare oprit is, moet u op de nieuw aangelegde betonnen oprit rijden. Als u het uitprobeert, zoek dan naar scheuren in de bestrating die tekenen van instabiliteit vertonen. Als alles goed is gedaan, moet het goed zijn en klaar om te worden gebruikt voor een lange tijd.

Het installeren van je eigen betonnen oprit kan lijken op een taak die je boven je hoofd kan plaatsen en je op andere gedachten kan brengen over waar je net in terecht bent gekomen. Wees gerust, dit project is voor zowel de ervarenen als de beginners. Hoewel het een doordachte planning en uitvoering vereist, kan iedereen zijn eigen oprit met de juiste gereedschappen, kennis en vaardigheden bouwen.

Similar Posts