Foto’s ophangen op beton: alles wat je moet weten

Het weergeven van ingelijste foto’s is een klassieke en eenvoudige manier om elke ruimte warm, vriendelijk en meer als thuis te laten voelen. Het ophangen van foto’s aan houten muren, noppen en deuren is niet al te moeilijk, maar betonnen muren kunnen een uitdaging vormen.

Om een foto aan een betonnen muur te hangen, moet u ervoor zorgen dat deze permanent kan zijn en dat de foto niet te zwaar is. Meet en markeer vervolgens waar u het wilt, koop de juiste haken (verwijderbare kleefhaken, gemetselde ankers of hardwall hangers), zorg ervoor dat uw haken het gewicht kunnen dragen, en hang uw foto op.

WAAR HANGT U UW FOTO OP?

De eerste stap bij het ophangen van je foto is het kiezen van de muur waaraan je hem wilt ophangen. Het kan een stressvolle ervaring zijn om precies te bepalen waar je je foto moet ophangen, maar de interieurspecialisten hebben het antwoord klaarliggen.

Als je een foto ophangt, plaats hem dan op een plek die vanaf de meeste plaatsen in de kamer goed zichtbaar is, zodat je je foto vanuit alle hoeken kunt bekijken. Als u meerdere foto’s ophangt, zorg er dan voor dat u een volledig lege muur gebruikt zodat u de ruimte niet overweldigt.

Vermijd het plaatsen van foto’s op muren met televisies, hoge planken of extreme texturen zoals stucwerk, omdat extra beelden de schoonheid van de foto kunnen aantasten.

Om de beste visuele ervaring te creëren, plaats je het midden van je foto op ooghoogte, dat is ongeveer 57 inch van de grond. Wanneer u meerdere foto’s ophangt, plaats dan ook het midden van de collage op ooghoogte.

Als u tevreden wilt zijn met uw fotoplaatsing, meet dan uw kaders op papier, knip de sporen uit zoals sjablonen, en schik ze aan de muur naar uw wens.

SOORTEN HARDWARE

Zodra u precies weet waar u uw foto(‘s) wilt ophangen, is het tijd om de hardware te kiezen waarmee u de foto’s wilt ophangen.

Er zijn drie soorten hardware voor het ophangen van foto’s aan een betonnen muur: zelfklevende haken, hardwandhangers en gemetselde haken.

De keuze van de hardware voor een betonnen muur hangt af van een aantal verschillende factoren:

 • Als u in uw muur mag boren
 • Hoe lang de foto er nog zal zijn
 • Het gewicht van uw foto
 • De grootte van uw foto
 • Uw budget

Aan het einde van het artikel vindt u een sectie waarin u de stappen die u moet nemen om erachter te komen of u wel of niet in uw betonnen muur kunt boren, doorloopt. Over het algemeen is het een ja, maar als u een huis, appartement of kamer huurt, moet u dieper graven voor het antwoord.

Als je eenmaal toestemming hebt, moet je bedenken hoe lang je de foto wilt hebben. Als je de foto er voor korte tijd wilt hebben, gebruik dan plakstrips of haken om de foto gemakkelijk te kunnen verwijderen. Als de foto er lang blijft staan, kunt u gebruik maken van gemetselde ankers of hardwall hangers.

Het gewicht van uw foto in de lijst is van belang bij de aankoop van hardware, omdat elke stijl verschillende gewichten kan dragen. Als uw foto licht is (minder dan 8 lbs) kunt u elk type hang- en sluitwerk gebruiken (lijm, metselwerkankers of hardwall-haken), maar als de foto zwaar is (30 lbs of meer) moet u metselwerkankers gebruiken. Voor foto’s met gewicht in het midden (8-30 lbs) zijn beslaghaakjes of metselwerkankers geschikt.

De lengte en hoogte van uw foto’s zijn van vitaal belang om te meten, omdat sommige beslagframes beter zijn dan andere. Als uw foto lang is, vermijd dan kleefhaken omdat deze niet zo stevig zijn als uw andere twee opties.

De laatste factor om te overwegen bij de aankoop van hardware is hoe groot uw budget is. Zelfklevende haken zijn het goedkoopst, gemiddeld ongeveer €5,00 voor een pakje van twee. Vervolgens komt hardwall hangers, in totaal €13,00, zoals u kunt kopen een pak van 8 haken voor ongeveer €8,00 en een hamer voor €5,00.

De duurste (maar meest stevige) optie is de gemetselde haken. Haken van metselwerk kosten ongeveer €2,00 per haak, ankers kosten ongeveer €5,00 voor twee, en een hamerboor kost ongeveer €70,00, in totaal €77,00. Deze optie is echter slechts €7 als u al een boormachine bezit.

HOE HANGT U UW FOTO OP?

Na het uitzoeken welke hardware u wilt gebruiken en het verkrijgen van het benodigde gereedschap om het te installeren, bent u eindelijk klaar om uw foto op te hangen!

Elk type hardware is anders, wat betekent dat het installatieproces ook anders is. Hieronder vindt u een handleiding voor het installeren van elk type hardware.

Zelfklevende Haken

 1. Maak het gebied schoon met een alcoholdoekje of een andere stripper.
 2. Wacht tot het gebied droog is.
 3. Markeer het gebied waar u de haak wilt plaatsen met een potlood.
 4. Verwijder de plastic drager en houd de lijm ongeveer 30 seconden op de muur.
 5. Wacht 30-60 minuten voordat u uw foto ophangt om er zeker van te zijn dat de lijm zich volledig aan de muur heeft vastgekleefd.

Hardwall Hangers

 1. Markeer de plek waar u uw hanger(s) plaatst.
 2. Houd de hanger op de markering en gebruik uw hamer om een pin in de muur te slaan.
 3. Stap terug en bevestig dat dit de plek is waar u uw foto wilt hebben.
 4. Hamer de overgebleven pennen in de muur.
 5. Hang uw foto op.

Metselwerk Ankers

 1. Markeer de plek waar u uw foto wilt ophangen.
 2. Plaats de boor over de markering en boor in de muur (boren met een lagere snelheid levert betere resultaten op).
 3. Tik je anker(s) in het gat totdat het gelijk is aan de muur.
 4. Borg de schroef in het anker.
 5. Hang uw foto op.

KAN IK IETS AAN MIJN MUUR HANGEN?

Het ophangen van foto’s aan de muur is vaak de eerste stap die genomen wordt bij een verhuizing naar een nieuw huis, appartement of kamer. Voordat je gaten in het beton gaat maken, moet je er zeker van zijn dat je dit mag doen.

Als u eigenaar bent van de plek waar u overweegt een foto op te hangen, hoeft u niet te piekeren. Aangezien u legaal eigenaar bent van de woning, hoeft u zich geen zorgen te maken over het feit dat uw huisbaas of huisgenoten van streek zijn dat u in een betonnen muur hebt geboord.

Het huren van een appartement, kamer of huis is een ander verhaal. Als je als huurder een foto aan een betonnen muur wilt hangen, zijn er een paar stappen die je moet nemen.

 • Lees je contract of woonovereenkomst en kijk of je informatie hebt over het ophangen, verbouwen of renoveren van een woning. Als er een definitieve nee is, volg dan de ophangsuggesties die geen schade aan uw muur vereisen om te voorkomen dat u wordt beboet of uitgezet.
 • Als er geen definitief antwoord is, neem dan contact op met uw verhuurder of met wie u de woning huurt en vraag of u een foto aan de specifieke muur mag ophangen.
 • Als alle signalen op nee wijzen, dan zijn lijmhaken de aangewezen weg.

Niemand houdt van een lege betonnen muur, dus geniet van het tonen van foto’s en andere kunst aan uw ruimte met deze verschillende opties om zowel de veiligheid als de schoonheid te garanderen.

Similar Posts