primer op beton aanbrengen

Primer op beton aanbrengen voor het schilderen: Is het nodig?

Blandgrijze vloeren zijn geen mooi plaatje, en hoewel het lijkt alsof het fijn zou zijn om een laagje verf aan te brengen, is dat niet het geval. Houd voor het schilderen of decoreren van uw beton rekening met het belang en het doel van de primer.

Primer is nodig voor het schilderen van beton, omdat het de verf een kleverig oppervlak geeft om aan te hechten. Hierdoor gaat uw verf langer mee en wordt hij beter bestand tegen steenslag. Primer verlengt ook de levensduur van uw beton door het inweken en het veranderen van een ruw oppervlak in een gladde.

Laten we eens kijken waarom beton een primerlaagje moet krijgen voordat het wordt geverfd. Een oude stoep of een lelijke betonnen vloer kan altijd nog een beetje opgespoten en schoongemaakt worden. Als u eenmaal klaar bent met het vuile schoonmaakwerk, is de primer een must!

WAAROM U EEN PRIMER NODIG HEEFT

Als je over een betonnen stoep loopt, is het niet ongewoon om een wit poederig residu te zien en je af te vragen wat het is. Het is een stof die efflorescentie wordt genoemd, en het is een van de belangrijkste redenen waarom primer belangrijk is voor het schilderen.

De juiste definitie van uitbloeiing is “een kristallijne afzetting van zouten die zich kan vormen wanneer er water in het beton aanwezig is”. Bron. Beton heeft kleine gaatjes als gevolg van poreuze stenen of luchtafzettingen waardoor water uit de bodem of een ander oppervlak daaronder kan sijpelen.

Daarmee komen mineralen en resten van het beton die voor efflorescentie zorgen. Water en weersomstandigheden kunnen de hoeveelheid efflorescentie op trottoirs en andere betonplaten beïnvloeden.

Deze zoute stof maakt het moeilijk voor verf om zich aan het oppervlak van het beton te hechten en zal eerdere, oudere verf doen vergaan, evenals nieuwe verf als er geen primer wordt gebruikt. Als er geen primer wordt gebruikt, gaat de verf steeds sneller rotten. “Zonder deze [primer] zal uw aflak binnen drie maanden opduiken.” Bron.

De primer vult deze kleine gaatjes op waar vuil is binnengedrongen en uitbloeit. Hij dringt ook door in beton om te voorkomen dat vocht opstijgt en er schimmelvorming ontstaat. Primer zorgt voor een glad oppervlak dat veel plooibaarder en natter is, waardoor de verf perfect kan blijven zitten.

BETON VOORBEREIDEN OP VERF

Het meeste beton wordt in de loop van de tijd schurend met verfspanen en puin. Voor het gronden of verven is het belangrijk om uw beton te reinigen. De kleine pinholes in beton bevatten grote hoeveelheden vuil en puin die het oppervlak hard maken voor verf om aan te hechten. Er zijn verschillende manieren om beton te reinigen en klaar te maken om te schilderen.

Een bezem, een hogedrukreiniger, een bekende betonreiniger en een schraper zijn allemaal goede hulpmiddelen om bij de hand te hebben terwijl u zich klaarmaakt. Dit zal alle uitbloeiingen en ook vuil, olie en ander puin verwijderen. Een populaire chemische stof die wordt gebruikt voor het reinigen van beton wordt trinatriumfosfaat genoemd. Het bedrijf Krud Kutter maakt verschillende milieuvriendelijke reinigingsopties.

Na het aanbrengen van uw reiniger, schrobt u de vloer met een borstel of een ander sterk reinigingsgereedschap en laat u de reiniger niet drogen totdat deze is afgespoeld met water. Indien mogelijk kunt u het beste onder hoge druk water afspoelen en een dweil gebruiken om het overtollige water op te zuigen.

Het reinigen van uw beton is vooral nodig als er oude verf of een zeer ruw oppervlak is. Verf zal veel eerder afbrokkelen of afbladderen als het oneffen is en vol met oneffenheden en oneffenheden zit.

Om beton dat ruw en hobbelig is af te strijken, helpt een haakse slijper. Een haakse slijper kan worden gehuurd of gekocht en zal helpen om uw beton glad te strijken en klaar te maken voor primer en verf. Een ruw oppervlak heeft meer primer en verf nodig en gaat sneller achteruit dan een glad oppervlak.

Naast het slijpen en reinigen van uw oppervlak, als er inkepingen zijn die te diep zijn, is het opvullen van de scheuren en spleten belangrijk.

Het gebruik van een slijper kan vervelend zijn, maar zorgt voor een veel beter voorbereid oppervlak.

SOORTEN PRIMERS

Er zijn veel verschillende soorten primers, maar van een paar is bekend dat ze veel beter werken op beton.

  • Acrylprimer
  • Polyurethaangrondstof
  • Epoxyprimer
  • Silaan doordringende verzegeling

Elk van deze primers absorbeert goed in het beton en is bestand tegen steenslag en andere oneffenheden. Sommige zijn dunner en beter voor binnenshuis. Er zijn nog vele andere mogelijkheden, waaronder de Metselwerkvoorstrijkmiddel.

EEN PAAR TIPS

Een ander paar suggesties kan nuttig blijken te zijn als u dit proces begint.

  • Binnenbeton is ook belangrijk om te verzegelen, maar ook om te pronken. Door eerst af te dichten voorkomt u dat er water naar boven komt, net als een primer, maar het verhindert ook dat de verf boven op het beton doordrenkt raakt en dat de kleur vervaagt. Het is een extra stap om ervoor te zorgen dat schimmel en vocht niet in het beton vast komen te zitten.
  • Wanneer u wel klaar bent om te schilderen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat het vinden van een goede betonverf belangrijk is. Elastomeerverf of metselwerkverf wordt het meest gebruikt. Dit type verf is dik en heeft de mogelijkheid om uit te zetten en in te krimpen met het beton in de loop van de tijd, waardoor het lang meegaat.
  • Meng uw primer en verf grondig voor het aanbrengen van minder strepen.

Ook hier is de primer een must voor het schilderen, vooral op ruwe en verspaanbare oppervlakken. Iedereen wil dat de verf, de primer en het harde werk de moeite waard en langdurig zijn. Deze tips helpen u bij het schilderen en gronden van beton. De primer zorgt voor de perfecte ondergrond om de verf aan te hechten en maakt een verbazingwekkend eindproduct.

Similar Posts