beton rond zwembad

Moet je het beton rond een zwembad verzegelen?

Ik heb vele zomerse dagen in het zwembad genoten van een duik in het water of zelfs van het zonnen op het dek. Maar heb je wel eens nagedacht over het beton dat net onder je ligstoelen ligt? Net als de zonnebrandcrème, die u aanbrengt om u te beschermen terwijl u de zonnestralen opneemt, hebt u de keuze om het beton rond uw zwembad af te dichten om de veiligheid ervan te garanderen.

U moet het beton rond een zwembad afdichten om schimmel en meeldauw, vlekken, schade door UV-stralen en mogelijk letsel door vallen op het oppervlak te voorkomen. De tijd die nodig is om het beton rond een zwembad elke 2-3 jaar af te dichten om schade te voorkomen zal uiteindelijk tijd, geld, stress en de integriteit van het zwembad zelf besparen.

Er zijn meerdere redenen waarom beton rond een zwembad moet worden afgedicht. We zullen deze in de volgende paragrafen onderzoeken.

WAT GEBEURT ER ALS JE GEEN BETON ROND EEN ZWEMBAD AFDICHT?

Schimmel en schimmel

Schimmel en meeldauw zijn soorten oppervlakteschimmels die vrij algemeen voorkomen. Beide schimmels groeien het best onder natte omstandigheden. In combinatie met vochtige en beschaduwde gebieden kunnen ze een bepaald gebied overnemen.

Door het poreuze karakter van beton is het zeer gevoelig voor schimmelvorming als er geen kit op het beton wordt aangebracht. Schimmel en schimmel kunnen ziekten veroorzaken en de gezondheidsrisico’s verhogen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van u en andere mensen.

Vlekken

Beton is sterk, maar niet onoverwinnelijk als het gaat om vlekken. Alles wat te lang op een oppervlak blijft liggen, heeft de potentie om een permanent teken achter te laten. Het zout, chloor en andere chemicaliën die gebruikt worden om het zwembadwater te behandelen kunnen het beton beschadigen. Zelfs buitenshuis kunnen voorwerpen zoals bladeren of vuil uw mooie zwembaddek in een door vlekken bereden puinhoop veranderen.

Zwembaddekken

Zonder het afdichten van een betonnen zwembad wordt het oppervlak gladder en daardoor vatbaarder voor ongelukken. In een bepaald jaar werden 3.582 dodelijke onbedoelde verwondingen in verband met zwembaden gemeld aan de Centra voor Ziektebeheersing en Preventie. Jaarlijks komen er ongeveer 155.000 verwondingen voor in of rond zwembaden, waarvan vele veroorzaakt door uitglijden en vallen.

UV-stralen

De zonnestralen kunnen leiden tot aantasting van het beton dat het zwembad omringt als het niet is afgedicht. De UV-stralen in de zon kunnen de chemische bindingen die het beton aan elkaar binden, afbreken. Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat het beton broos en stofachtig wordt, waardoor het uiteenvalt.

Preventie

Met de juiste kit zullen schimmel en meeldauw niet in staat zijn om de vochtige en donkere spleten van het beton te bereiken en geen gezondheidsproblemen veroorzaken voor de mensen die het zwembad gebruiken. Het afdichten van het beton voorkomt ook dat er vlekken ontstaan, omdat het echte oppervlak wordt beschermd.

Ongevallen aan de rand van het zwembad zullen worden verminderd met het gebruik van kit, omdat het helpt het beton minder glad te zijn en zorgt voor meer grip voor de voeten. Het voorkomt ook dat de UV-stralen het beton beschadigen en zorgt ervoor dat het langer meegaat.

HOE EN WANNEER U UW BETON MOET AFDICHTEN

Er zijn verschillende soorten afdichtingsmiddelen en sommige geven verschillende soorten afwerkingen. De twee meest populaire soorten betonnen afdichtingsmiddelen zijn silaan-siloxaan waterafstotende afdichtingsmiddelen en acryl afdichtingsmiddelen. De afwerkingen van de kit kan variëren van niet-glanzend tot hoogglanzend, en er zijn verschillende tinten die kunnen worden gevonden in hen om de kleur van het beton rond uw zwembad te transformeren.

U dient het beton rond een zwembad om de 2-3 jaar opnieuw te verzegelen om eventuele schade door de buitenelementen te voorkomen. Het is essentieel dat u uw zwembad afdicht om het te beschermen tegen ongewenste slijtage. U wilt dat uw zwembadruimte door de jaren heen als een zomer-nietje blijft bestaan, zodat u en anderen terugkomen.

Similar Posts