Waarom verkleurd beton ?

Een gebied van vers gedroogd beton kan zeer aangenaam zijn voor het oog, terwijl het ook de waarde van de woning waar het wordt gelegd verhoogt. Wanneer beton van kleur verandert en niet meer uniform is, kan het de waarde en het aangename uiterlijk ervan sterk verminderen, wat nadelig kan zijn voor huiseigenaren en andere vastgoedentiteiten.

Veel factoren dragen bij aan de verkleuring van beton. Oorzaken van kleurveranderingen zijn onder meer de inconsistentie van het mengsel, het toevoegen van water ten tijde van het storten, en slecht vakmanschap. Kleuren zoals blauw, groen en geel worden vaak veroorzaakt door sulfide zwavel die reageert met andere verbindingen in slakkencement.

Als u weet wat kleurveranderingen in beton kan veroorzaken, kunt u maatregelen nemen om dit resultaat te voorkomen. Als er al verkleuring is opgetreden, zijn er stappen die we kunnen nemen om die consistente kleur terug te brengen die iedereen graag ziet.

OORZAKEN

Aangezien veel elementen een bron van verkleuring in beton kunnen zijn, is het belangrijk om rekening te houden met alle mogelijke redenen voor deze omstandigheid. Soms treedt er verkleuring op tijdens het storten, maar deze kan uren of zelfs dagen later optreden.

Werkelijke kleurveranderingen in beton zoals blauw, groen of geel zijn het gevolg van het gebruik van een milieuvriendelijker beton dat “slakken” wordt genoemd. Dit ingrediënt bevat een mengsel van gerecyclede materialen met als doel de impact op het milieu te verminderen. Deze betonformule heeft de neiging om na ongeveer een jaar een blauwachtige en groene kleur te produceren. Met dit in gedachten is het misschien gemakkelijker om gewoon bij het traditionele betonmengsel te blijven. Hoewel, als u het niet erg vindt om beton van kleur te veranderen, zult u meer geld besparen met behulp van slakken.

De meest voorkomende verkleuring zicht te zien in gewone beton is strepen of vlekken die donkerder of lichter zijn dan de totale betonkleur.

INCONSISTENTIE

Inconsistentie in het betonmengsel is de meest voorkomende oorzaak van kleurveranderingen in beton. Veel mensen die nieuw zijn in het beton denken dat het gewoon een betonmengsel vermengd met water is, maar er zijn veel verschillende ingrediënten in de verschillende soorten betonpoeders die beschikbaar zijn die verschillende resultaten opleveren.

Het gebruik van twee verschillende merken of leveranciers van beton is slecht geadviseerd, omdat het waarschijnlijk zal mengen en voorzichtigheidshalve twee verschillende kleuren. Consistentie is essentieel bij het storten van beton. Het lijkt misschien te kieskeurig of te pietluttig, maar u wilt dat het merk, de hoeveelheid, de ingrediënten en al het andere hetzelfde is met uw beton om de beste resultaten op te leveren.

WATER

Water is een belangrijk ingrediënt voor beton en specifiek, de hoeveelheid water die wordt gebruikt moet voortdurend in overeenstemming zijn met het project totdat het is voltooid, of je zult eindigen met die vlekkerige textuur met verschillende tinten.

Als u dit betonproject alleen aanpakt, zorg er dan voor dat u altijd de hoeveelheid water meet die u gebruikt met dezelfde hoeveelheid betonmengsel, vooral als het een groot project is waarvoor meerdere partijen betonmengsels nodig zijn. U wilt dat elk van uw mengsels dezelfde verhouding van water en beton bevat om die vaste en constante kleur te produceren.

SLECHT VAKMANSCHAP

Slecht vakmanschap is een voor de hand liggende bijdrage die minder dan gewenste resultaten zal opleveren. Als het gaat om het storten van beton zijn er een aantal bijzonderheden waarmee rekening moet worden gehouden, vooral bij het creëren van een meer permanente structuur.

Vermijd het verbranden van het beton met behulp van een troffel. Metaalfragmenten kunnen in het beton ingebed raken als gevolg van de spaanverbranding en dit veroorzaakt vlekken van donkere kleur.

Ook ongelijkmatige uitharding kan verkleuring veroorzaken. Hydratatie wordt beïnvloed door uitharding en veroorzaakt, wanneer het niet uniform is, botsende lichte en donkere kleuren.

Als u dit betonproject alleen uitvoert, houd dan rekening met het weer op het moment van storten. Als het droog is, kan het verstandig zijn om het materiaal op de plaats waar het beton wordt gestort, te bevochtigen. Als het regent, kan het pijnlozer zijn om te wachten tot de omstandigheden verbeteren.

PREVENTIE

We weten allemaal dat de beste oplossing preventie is. In de context van het vermijden van kleurvariatie in beton, zijn hier enkele tips om in gedachten te houden bij het plannen van uw volgende concrete project.

  • Als u een betonafwerker inhuurt, zorg er dan voor dat deze een gerenommeerde bron is bij een betrouwbare leverancier van beton. Misschien wilt u contact met hen opnemen en vragen waar ze hun beton vandaan halen en hoe lang ze al in het bedrijf zijn. Als ze online zijn, kunt u recensies van eerdere klanten lezen om te voorkomen dat ze ontevreden zijn over de baan.
  • Hoge alkaligehalte kan bijdragen aan verkleuring, daarom is het belangrijk om concrete merken te vergelijken om te zien welke het minst van deze ingrediënten heeft.
  • Vermijd ook calciumchloride in uw betonmengsels. Deze en andere chloorhoudende chemicaliën mogen niet gebruikt worden om verkleuring te voorkomen.
  • Als u nieuw bent met het storten van beton, moet u een project niet alleen aannemen voordat u zoveel mogelijk hebt geleerd. Zelfs dan kan het zeer waardevol zijn om hulp te krijgen van een vriend die ervaring heeft met het vermijden van ongeplande resultaten. U wilt niet veel geld uitgeven aan een project waar u uiteindelijk niet tevreden mee bent, zeker niet als de hele buurt het kan zien.

HOE TE HERSTELLEN

Laten we zeggen dat het te laat is en dat je beton op dit moment van kleur verandert. Er zijn een aantal dingen die gedaan kunnen worden om de effecten van verkleuring op uw beton te minimaliseren.

Als de verkleuring wordt veroorzaakt door calciumchloride, kan wat elleboogvet het werk doen. Gebruik warm water en schrob het beton grondig en laat het drogen. Als er daarna geen verbetering optreedt, kan een intensievere aanpak nodig zijn. Een zelfgemaakte verdunde oplossing van zoutzuur kan worden gebruikt. Maak het beton nat voor het aanbrengen en schrob vervolgens het zuur op het beton om de verkleuring te verwijderen.

Er zijn ook producten verkrijgbaar die gebruikt worden om beton te reinigen en een meer uniforme kleur te produceren. Een andere oplossing zou zijn om een andere laag beton of vlek toe te voegen aan het gekleurde beton. Hoewel deze oplossing meer prijzig is, kan het goed doen op de lange termijn.

BETON ALTERNATIEVEN

Als het beton op dit punt zijn aantrekkingskracht heeft verloren, zijn er alternatieven, vooral als het gaat om trottoirs en opritten. Asfalt is goedkoper en gemakkelijker te repareren, maar beton gaat wel langer mee. Bakstenen en blokken gaan langer mee dan beide en zijn zeer esthetisch verantwoord, maar zijn over het algemeen duurder.

Similar Posts